Chilipunajuuri
Kypsistä punajuurista syntyy maukas lisuke, kun ne viipaloi ja maustaa tulisella yrttiöljyllä.Chilipunajuuri
Ainekset
- punajuuria
- yrttiöljyä
Valmistusohje
Kuori punajuuret ja hauduta niitä kypsiksi 200 asteessa uunissa noin puoli tuntia. Viipaloi punajuuret ja lorauta päälle yrttiöljyä.
Yrttiöljy
Lorauta tehosekoittimeen oliiviöljyä ja mausteeksi pilkottua chiliä, limenmehua, rosmariinia ja suolaa. Anna käydä tasaiseksi.
Yrttiöljyjen valmistamisessa ei kannata arastella käytettävien yrttien kanssa. Öljyjä voi maustaa tillillä, basilikalla, ruohosipulilla, vuohenputkella, oreganolla, salvialla…
Hapokkuutta yrttiöljyyn voi lisätä sitruunamehulla tai vaikkapa omenaviinietikalla.
Ohje: Tiina Aalto ja Mikko Kivelä
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

