Peltokanankaalia ja munavoita
Peltokanankaali on monikäyttöinen villivihannes. Huhti–toukokuussa sen herkullisia ja meheviä, nupulla olevia kukkavarsia voi käyttää varsiparsakaalin tapaan. Myös kasvin lehdet ovat voimakkaalla maullaan keittiön moniottelijoita. Niistä voi valmistaa esimerkiksi peston tyyppistä kastiketta tai käyttää paistoksiin ja keittoihin sinappista makua tuomaan.
Kerää peltokanakaalin kukkanuppuiset varret puhtailta paikoilta. Mehevimmillään ne ovat ennen kukkien aukeamista. Kuva: Jaana KankaanpääPeltokanankaalia ja munavoita
4 annosta
Ainekset
- noin 20 peltokanankaalin kukkanupullista vartta
- 2 l vettä
- 2 tl suolaa
- 15 g voita
- 3 kovaksi keitettyä munaa
- 1 rkl pecorinolastuja
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
Huuhtele ja puhdista peltokanankaalit hyvin. Valuta.
Mittaa vesi ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
Veden kuumetessa kuori ja hienonna munat. Sekoita munat huoneenlämpöiseen voihin. Vuole pecorinosta lastuja.
Nosta peltokanankaalit kiehuvaan veteen ja anna kiehua noin 3 minuuttia. Valuta ja anna hetki kuivahtaa. Siirrä varret lautaselle ja lusikoi päälle munavoi. Viimeistele pecorinolastuilla ja mustapippurilla. Tarjoa heti.
Vinkki: Peltokanankaalin kukkanupullisia varsia voi valmistaa ruuaksi varsiparsakaalin tapaan ja väkevän sinappiset lehdet sopivat rucolan tapaan käytettäväksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

