Suklaan lisäksi suli pakasterasia – kerro omat karmeimmat kakkumokasi!
Kun leipojan ajatukset liitelevät kaukana käytännöstä ja arjesta, lopputulos saattaa kärsiä.
Vasemmanpuoleinen kuva on Valion ruokaohjesivulta – tältä sen piti näyttää. Oma lopputulos oikealla. Kuva: Satu Lehtonen/ValioKesä on juhlien aikaa, joten kakunkoristelutaidot on aika kaivaa esiin muistin pölyttyneistä syövereistä. Mutta harkiten, sieltä kun saattaa paljastua muutakin kuin onnistumisia.
Kuten se, kun päätin tehdä appelsiini-suklaamoussekakun, jonka reunoja kiertäisi suklaapitsireunus.
Hyydykekakut hallitsen, joten itse kakusta tuli oikein hyvä.
Valion reseptisivuilla oli selkeä ohje myös suklaapitsin tekoon. Taloussuklaata sulatettaisiin mikrossa ja pursotettaisiin sitten sopivan kokoiseksi leikatun muovisuikaleen päälle kauniin verkkomaiseksi kuvioksi. Jäähtynyt ja kovettunut ”suklaa-aita” nostettaisiin muovin avulla kiertämään kakun reunoja.
Sujautin suklaan mikroon miettimättä sen tarkemmin lämpötilasäätöä, ajatukset kun tavan mukaan risteilivät ties missä toisaalla. Hetken päästä havahduin, kun mikrosta alkoi tupruta savua.
Avasin luukun, eikä siellä todellakaan odottanut sileäksi sulanut suklaamassa vaan mustaksi palanut suklaakökkö osittain sulaneessa pakasterasiassa. Käry oli kamala.
Kiikutin savuavan luomuksen ulos roskikseen. Koska vieraat olivat jo tulossa, ei ollut aikaa varasuunnitelmaan. Kakku sai kelvata koristeitta, ja ihan hieno se oli niinkin.
Pieni siivu kakkua jäi seuraavaan päivään. Silloin tuli kokeiltua se pitsikin. Pidin ajatukset työssä, ja lopputulos oli mallikelpoinen. Harmi, että vieraat eivät sitä nähneet.
Arvelen, etten ole ainoa hätiköivä ja hajamielinen kakunkoristelija. Kertokaa siis pahimmista kakkumokistanne, tarjotaan ne verkkojutun muodossa muillekin! Laita sähköpostia tulemaan 30.7.2023 mennessä osoitteella satu.lehtonen@mt .fi, mukaan selostus työnkulusta. Ehdottomasti myös kuva mukaan!
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





