Riistainen lihaliemi on monen herkullisen ruuan pohja – varaudu keittämään sitä pitkään
Lihaliemen hauduttaminen kestää kauan, mutta on vaivan arvoista. Valmis liemi kannattaa pakastaa sopivina annoksina.
Peuranniskakiekoista ja muista riistan osista tulee pitkään keittämällä erinomaista lihalientä. Kuva: Daniela AnderssonLihaliemeen saa parhaan maun ruskistamalla lihat ensin. Sitten varataan hauduttamiseen koko päivä.
Lihaliemi eli buljonki
- erikokoisia ydinluita
- lihaa ja lihaperkeitä
- juureksia, kuten palsternakkaa, porkkanaa, selleriä, sipulia, purjosipulia
- laakerinlehtiä
- kokonaisia musta- ja valkopippureita
- (mahdollisesti lipstikkaa)
- tuoreita yrttejä tilanteen mukaan, muuten kuivattuja
- vettä
Ruskista lihat ensin uunissa korkeassa lämmössä, 250 asteessa, 20 minuuttia, niin että ne saavat väriä.
Keitä aineksia isossa kattilassa matalassa lämmössä, anna hautua suunnilleen koko päivä. Siivilöi, poista rasva, käytä liemi ja pakasta ylimääräinen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




