Täydellinen uuniruoka: Mehevä Lyonin kana sopii perunoiden seuraksi
Klassisen Lyonin kanan salaisuus on reilussa määrässä punaviinietikkaa, joka yhdessä valkosipulin, tomaattipyreen ja ranskankerman kanssa maustaa ruoan herkulliseksi.
Lyonin kana on herkullinen ranskalainen klassikkoruoka. Paras tulos syntyy, jos broileripaloissa on nahka päällä. Kuva: Sanne KatainenLiemen kokoon keittäminen on Lyonin kanan juju, joten siinä ei kannata oikaista. Lyonin kana maistuu esimerkiksi perunoiden ja höyrytettyjen kasvisten kanssa.
Lyonin kana
4–5 annosta
- Ainekset
- 800 g broilerinpaisteja tai -paistileikkeitä
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 2 rkl voita tai margariinia
- 1 ½ dl punaviinietikkaa
- 6 valkosipulinkynttä
- 2 laakerinlehteä
- 2 dl kanalientä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 prk (180 g) ranskankermaa
- 2 tl kuivattua rakuunaa
Valmistusohje
Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Hiero lihoihin suolaa ja pippuria. Ruskista lihat rasvassa padassa, kunnes ne ovat saaneet kauttaaltaan väriä. Lisää punaviinietikka kerralla, ja anna sen sihahtaa reippaasti. Lisää paloitellut valkosipulit ja laakerinlehdet. Nosta kanneton pata uuniin 20 minuutiksi.
Ota pata uunista ja siirrä lihat lautaselle. Lisää pataan kanaliemi ja tomaattipyree. Keitä liedellä, kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Lisää ranskankerma, rakuuna ja lihat. Nosta pata takaisin uuniin noin 35 minuutiksi.
Tarjoa Lyonin kana perunoiden ja höyrytettyjen kasvisten kanssa.
Vinkki: Herkullisinta lihasta tulee, jos valitset lihapalat, joissa on nahka päällä. Tällöin nahat rapeutuvat ihanasti uunissa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
