Kinuskiset herukkakupit
Voit valmistaa kinuskikupit hyvissä ajoin etukäteen. Ne säilyvät rapeina tiiviissä purkissa täyttöhetkeen asti.Kinuskiset herukkakupit
12 kuppia
Leivoskuoret
- 1 dl sokeria
- 75 g voita
- ¾ dl vaaleaa siirappia
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte
- 1 prk (2 dl) kuohukermaa
- 1 prk (200 g) maustettua maitorahkaa (vanilja)
- 1 dl valmista kinuskikastiketta
- ½ l herukoita tai muita tuoreita marjoja
Valmistusohje
Mittaa sokeri paksupohjaiseen teräskattilaan. Kuumenna sekoittamatta, kunnes sokeri on sulanut ja saanut kullanruskean värin. Lisää voi ja siirappi. Sekoita reippaasti, kunnes rasva on sulanut. Nosta kattila liedeltä ja siivilöi joukkoon jauhot. Sekoita tasaiseksi.
Ota ruokalusikallinen taikinaa ja levitä se kiekoksi (halkaisija noin 12 senttimetriä) leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä reilusti leviämisvaraa eli paista 3–4 kuorta kerrallaan. Aluksi taikina on hyvin juoksevaa mutta jähmettyy vähitellen. Sillä ei ole merkitystä lopputulokselle.
Paista kuoria 200 asteessa noin 6 minuuttia. Kuoret ovat valmiita, kun pinta kuplii ja reunat ovat saaneet aavistuksen verran väriä. Jos kuoret ovat tarttuneet toisiinsa paiston aikana, erota ne veitsellä ennen jähmettymistä.
Kun kuoret ovat hieman jäähtyneet, nosta ne lastalla ylösalaisin käännetyn juomalasin päälle. Painele lämpiminä kuppimaiseen muotoon ja anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja kinuskikastike. Täytä leivoskupit kerma-rahkalla ja lisää lopuksi marjat. Voit halutessasi murustella muotopuolen kinuskikupin rouheeksi herkun pinnalle. Tarjoa saman tien.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


