Riistalihapullat ja puolukkainen kermakastike

Pyöräytä syksyiset riistalihapullat ja tarjoa kyytipoikana raikasta puolukkakastiketta.
Lihapullat ja puolukat sopivat samalle lautaselle. Makupari on kotoisin Ruotsista.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

(4 annosta)

0,5 dl korppujauhoja

0,75 dl vettä

500 g riistajauhelihaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 kananmuna

1 tl suolaa

0,5 tl rouhittua mustapippuria

hiukan rasvaa paistamiseen

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kastike:

1,5 dl vettä

puolikas lihaliemikuutio tai vastaava määrä fondia

0,5 rkl maissitärkkelystä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1–2 rkl puolukkahilloa

hyppysellinen tuoreita timjaminlehtiä

2 dl ruokakermaa

Tarjoiluun:

kokonaisia puolukoita

timjaminoksia

Sekoita lihapullataikinan ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi. Anna tekeytyä noin 20 minuuttia. Muotoile taikinasta lihapullia ja paista ne pannulla kypsiksi.

Sekoita kastikkeen raaka-aineet kattilassa ja vispaa tasaiseksi. Tarkista maku. Jos haluat puolukkaisemman kastikkeen, lisää hieman hilloa. Keitä, kunnes kastike sakenee. Tarjoa lihapullien ja kastikkeen kanssa perinteisiä kuoriperunoita ja puolukkahilloa.

Hilloa ja survosta

  • Puolukka on mustikan ohella Suomen metsien yleisin kasvilaji. Nämä lähisukulaiset saattavat myös risteytyä.
  • Puolukassa on paljon bentsoe­happoa, joka saa sen säilymään hyvin. Puolukka säilyy viileässä ilman sokeriakin survoksena.
  • Puolukka on Pohjoismaiden yhteinen perinneherkku. Ruotsalaisessa ruokaperinteessä sitä tarjotaan esimerkiksi hillona liha- ja silakkaruokien kanssa.
  • Kirpeää makua voi pehmentää yhdistämällä puolukkaan vaikkapa vaniljaa, valko­suklaata tai kookosta.