Riistalihapullat ja puolukkainen kermakastike

(4 annosta)
0,5 dl korppujauhoja
0,75 dl vettä
500 g riistajauhelihaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
hiukan rasvaa paistamiseen
Kastike:
1,5 dl vettä
puolikas lihaliemikuutio tai vastaava määrä fondia
0,5 rkl maissitärkkelystä
1–2 rkl puolukkahilloa
hyppysellinen tuoreita timjaminlehtiä
2 dl ruokakermaa
Tarjoiluun:
kokonaisia puolukoita
timjaminoksia
Sekoita lihapullataikinan ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi. Anna tekeytyä noin 20 minuuttia. Muotoile taikinasta lihapullia ja paista ne pannulla kypsiksi.
Sekoita kastikkeen raaka-aineet kattilassa ja vispaa tasaiseksi. Tarkista maku. Jos haluat puolukkaisemman kastikkeen, lisää hieman hilloa. Keitä, kunnes kastike sakenee. Tarjoa lihapullien ja kastikkeen kanssa perinteisiä kuoriperunoita ja puolukkahilloa.
Hilloa ja survosta
- Puolukka on mustikan ohella Suomen metsien yleisin kasvilaji. Nämä lähisukulaiset saattavat myös risteytyä.
- Puolukassa on paljon bentsoehappoa, joka saa sen säilymään hyvin. Puolukka säilyy viileässä ilman sokeriakin survoksena.
- Puolukka on Pohjoismaiden yhteinen perinneherkku. Ruotsalaisessa ruokaperinteessä sitä tarjotaan esimerkiksi hillona liha- ja silakkaruokien kanssa.
- Kirpeää makua voi pehmentää yhdistämällä puolukkaan vaikkapa vaniljaa, valkosuklaata tai kookosta.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Tiedätkö, missä avattiin Suomen ensimmäinen pizzeria? Kebab tuli kaveriksi vasta myöhemmin
- Aarre | Mureat peurakääryleet ja juuresmuusi ovat mainio pari loppusyksyn juhlapöytään
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Parsakaalisosekeitto
- Söin täällä: Sisustukseltaan hurmaava tamperelaisravintola kompastuu mauttomaan annokseen