Loihdi omenoista ihana jälkiruoka – halva-kermavaahto kruunaa herkun
Halvamuruilla rikastettu kermavaahto maistuu ihanalta siirapissa pehmitettyjen, kanelilla ja kardemummalla maustettujen omenalohkojen kera.Siirappiomenat ja halva-kermavaahto
6 annosta
- Ainekset
- 4 hapokasta omenaa
- 1 dl tummaa siirappia
- ½ tl kardemummaa
- ½ tl kanelia
- Halva-kermavaahto
- 4 dl kuohukermaa
- 100 g vaniljahalvaa
- 2 rkl sokeria
- Koristeluun
- vaniljahalvaa rouhittuna
Valmistusohje
Tee ensin halva-kermavaahto. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta se sokerilla. Murenna joukkoon halva ja sekoita tasaiseksi. Nosta halvakerma jääkaappiin odottamaan.
Huuhtele omenat ja leikkaa ne lohkoiksi. Poista siemenkodat.
Mittaa siirappi paistinpannulle. Lisää kardemumma ja kaneli. Kuumenna seos ja kumoa joukkoon omenalohkot. Hauduta käännellen pari kolme minuuttia.
Lusikoi halva-kermavaahtoa neljälle jälkiruokalautaselle tai annosmaljoihin. Jaa hieman jäähtyneet omenalohkot ja siirappi kulhoihin. Viimeistele annokset halvarouheella.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


