Sitruunaposset ja minttumansikat
Posset eli sitruunainen vanukas hyytyy ilman liivatetta vietettyään yön jääkaapissa

Helpompaa jälkiruokaa saa etsiä. Posset eli sitruunainen vanukas hyytyy ilman liivatetta vietettyään yön jääkaapissa. Kuva: Jaana Kankaanpää
Sitruunaposset ja minttumansikat
6 annosta
Ainekset
- 4 dl kuohukermaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 rkl sitruunan raastettua kuorta
- 1 dl sitruunamehua
- 1 tl vaniljasokeria
Lisäksi
- 1/2 dl hunajaa
- 3 rkl sitruslikööriä
- muutama oksa tuoretta minttua
- 1/2 l mansikoita
Valmistusohje
Mittaa pinnoitettuun kattilaan kerma, sokeri ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Keitä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää kattilaan sitruunamehu ja kuumenna seos sekoittaen vielä kiehumapisteeseen. Ota kattila levyltä ja mausta seos vaniljasokerilla. Anna jäähtyä haaleaksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kaada seos annosmaljoihin, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.
Sekoita kulhossa hunajan joukkoon likööri ja silputtu minttu. Nostele peratut, lohkotut mansikat joukkoon. Anna maustua viileässä puolisen tuntia. Tarjoa possettien kanssa.
Osaston luetuimmat
- Lidl toi kauppoihin valmiit yhden hengen jouluateriat – testasimme, miltä jouluruoka maistui
- Kolmen presidentin kokki muutti itärajan sukutilalle – ”Lupasin äidille ja presidentti Haloselle, että katson vuoden ajan, onko minusta täällä olijaksi”
- Laivojen jouluruokapöydät testissä – niukin ihastutti hinnallaan ja laadullaan
- Valmista herkullinen itsenäisyyspäivän menu: 4 ruokalajia
- Aarre | Uunissa paahdettu peuranfilee
- Ellen Svinhufvudin kakku
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon