Sitruunaposset ja minttumansikat
Posset eli sitruunainen vanukas hyytyy ilman liivatetta vietettyään yön jääkaapissa
Helpompaa jälkiruokaa saa etsiä. Posset eli sitruunainen vanukas hyytyy ilman liivatetta vietettyään yön jääkaapissa. Kuva: Jaana KankaanpääSitruunaposset ja minttumansikat
6 annosta
Ainekset
- 4 dl kuohukermaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 rkl sitruunan raastettua kuorta
- 1 dl sitruunamehua
- 1 tl vaniljasokeria
Lisäksi
- 1/2 dl hunajaa
- 3 rkl sitruslikööriä
- muutama oksa tuoretta minttua
- 1/2 l mansikoita
Valmistusohje
Mittaa pinnoitettuun kattilaan kerma, sokeri ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Keitä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää kattilaan sitruunamehu ja kuumenna seos sekoittaen vielä kiehumapisteeseen. Ota kattila levyltä ja mausta seos vaniljasokerilla. Anna jäähtyä haaleaksi.
Kaada seos annosmaljoihin, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.
Sekoita kulhossa hunajan joukkoon likööri ja silputtu minttu. Nostele peratut, lohkotut mansikat joukkoon. Anna maustua viileässä puolisen tuntia. Tarjoa possettien kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

