Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Sitruunaposset ja minttumansikat

Posset eli sitruunainen vanukas hyytyy ilman liivatetta vietettyään yön jääkaapissa
Helpompaa jälkiruokaa saa etsiä. Posset eli sitruunainen vanukas hyytyy ilman liivatetta vietettyään yön jääkaapissa.
Helpompaa jälkiruokaa saa etsiä. Posset eli sitruunainen vanukas hyytyy ilman liivatetta vietettyään yön jääkaapissa. Kuva: Jaana Kankaanpää

Sitruunaposset ja minttumansikat

6 annosta

Ainekset

  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 rkl sitruunan raastettua kuorta
  • 1 dl sitruunamehua
  • 1 tl vaniljasokeria

Lisäksi

  • 1/2 dl hunajaa
  • 3 rkl sitruslikööriä
  • muutama oksa tuoretta minttua
  • 1/2 l mansikoita

Valmistusohje

Mittaa pinnoitettuun kattilaan kerma, sokeri ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Keitä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää kattilaan sitruunamehu ja kuumenna seos sekoittaen vielä kiehumapisteeseen. Ota kattila levyltä ja mausta seos vaniljasokerilla. Anna jäähtyä haaleaksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kaada seos annosmaljoihin, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.

Sekoita kulhossa hunajan joukkoon likööri ja silputtu minttu. Nostele peratut, lohkotut mansikat joukkoon. Anna maustua viileässä puolisen tuntia. Tarjoa possettien kanssa.