Poropippuripihvi
Poronfileestä syntyy mureita pippuripihvejä nopeasti paistamalla. Liekitys viimeistelee maun.Poropippuripihvi
4 hengelle
Ainekset
- 600 g poronfileetä tai paahtopaistia
- 1 rkl voita
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl murskattua mustapippuria
- hienoa merisuolaa
- 3 rkl konjakkia
Kastike
- 1 dl demi glace -kastikepohjaa
- 1 dl kuohukermaa
Valmistusohje
Leikkaa puhdistettu poronliha noin 75 gramman pihveiksi ja muotoile käsin noin 2 cm paksuiksi paloiksi.
Pyöritä pihvien toiselle pinnalle mustapippuri ja mausta suolalla.
Paista pihvejä voi-öljyseoksessa 2 minuuttia pippuripuoli alaspäin kuumassa paistinpannussa, käännä ja paista 1 minuutti, ota lämmöltä pois hetkeksi ja liekitä konjakilla.
Lisää lämmitetty demi-glace kastike (voi ostaa valmiina) ja kerma ja keitä kovalla lämmöllä 1 minuutti, kunnes kastike kiehuu vähän kasaan. Ota pihvit heti pois lämmitetylle lautaselle vetäytymään muutamaksi minuutiksi.
Tarjoa pihvit puikulamuussin ja uunissa paistettujen kotimaisten juuresten kanssa (keltajuuri/punajuuri/nauris/kyssäkaali).
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

