Jauhelihalasagne
Jauhelihalasagne on parhaimmillaan, kun se saa hieman vetäytyä ennen tarjoilua, jolloin maut ja rakenne tasoittuvat.
Anna jauhelihalasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua, jotta maut ja rakenne tasoittuvat. Kuva: Jaana KankaanpääJauhelihalasagne
4-6 annosta
Ainekset
- 9 lasagnelevyä
Jauhelihakastike
- 1 pak (400 g) jauhelihaa
- 2 isoa sipulia
- 2–4 valkosipulin kynttä
- 1 rkl voita
- 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
- 1 kasvisliemikuutio
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 rkl sokeria
Juustokastike
- 2–3 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 6 dl maitoa
- 1 pussi (150 g) emmentalraastetta
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
Pinnalle
- 1–2 tomaattia pieninä kuutioina
- persiljasilppua
Valmistusohje
Paista pannulla jauheliha ja hienonnetut sipulit sekä valkosipuli. Lisää joukkoon loput ainekset ja anna kiehua alhaisella lämmöllä muutama minuutti.
Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot.
Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen ja lisää juustoraaste.
Mausta kastike.
Levitä puolet juustokastikkeesta voidellun lasagnevuoan pohjalle ja lado päälle kolme lasagnelevyä. Lisää päälle puolet lihakastikkeesta. Lado päälle kolme lasagnelevyä ja loput lihakastikkeesta. Lado päälle loput kolme lasagnelevyä ja kaada päälle loppu juustokastike.
Kypsennä 175 asteessa noin tunti. Koristele vuoka tomaattikuutioilla ja persiljalla.
Vinkki
Korvaa jauheliha broilerisuikaleilla tai härkiksellä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
