Uunituoreet viipalepiparit pelliltä pöytään – pikapiparit muotoillaan vasta paistamisen jälkeen
Helppotekoiset piparit leikataan viipaleiksi heti uunista tultuaan.Viipalepiparit
noin 30 kpl
- Ainekset
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 100 g voita
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ tl vaniljasokeria
- 1 kananmunakeltuainen
- 2 rkl siirappia
Valmistusohje
Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuainen koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon siirappi ja jauhoseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina neljään palaan ja pyörittele ne jauhoja apuna käyttäen tangoiksi (18–20 cm) leivinpaperin päälle uunipellille. Litistä tangot kevyesti painelemalla.
Paista piparitankoja 200 asteessa keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Leikkaa tangot heti lämpiminä vinoviipaleiksi.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


