Puolukkainen tuorepuuro
Nopean tankkaajan aamiainen on sekoitettu valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä iltana. Tuorepuuro ei vaadi keittämistä, ja annoskulhoihin tehtynä jokainen perheenjäsen voi syödä sen omaan tahtiinsa. Hiutaleita, marjoja ja hedelmiä vaihtelemalla saat puuroista helposti eri makuisia.
Tuorepuurossa on miellyttävä suutuntuma, kun hiutaleita ei kypsennetä keittämällä, vaan niiden annetaan turvota jääkaapissa yön yli. Kuva: Carolina HusuPuolukkainen tuorepuuro
1 annos
Ainekset
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl omenatäysmehua
- 1 dl maustamatonta jugurttia
- noin ½ omenaa raastettuna
- ½ dl puolukoita
- ripaus kanelia ja/tai kardemummaa
- noin 2 rkl juoksevaa hunajaa
Päälle
- 2 rkl cashew- ja pekaanipähkinöitä
- tuoreita marjoja
- muutama omenaviipale
Valmistusohje
Sekoita edellisenä iltana kaurahiutaleet, tuoremehu ja jugurtti puurokulhoon. Raasta omena karkealla terällä ja lisää puolukoiden kanssa kulhoon. Mausta kanelilla ja kardemummalla. Makeuta hunajalla makusi mukaan. Peitä kulho kelmulla ja siirrä jääkaappiin turpoamaan yön ajaksi.
Paahda halutessasi pähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat vähän väriä. Jos haluat kauniin kiiltäviä pähkinöitä, sekoita kuumien pähkinöiden joukkoon tilkka juoksevaa hunajaa.
Kumoa pähkinät aamulla puuroannoksen päälle. Lisää maun mukaan vielä marjoja ja omenaviipaleita.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

