Rouskuva varhaiskaali sopii hyvin grilliin, pannulle ja uuniin
Kauppoihin on saatu kesäkuun aikana ensimmäinen varhaiskaalisato. Varhaiskaalista on moneksi.
Rouskuva varhaiskaali sopii hyvin paistettavaksi tai grillattavaksi. Kokojyväsinapilla maustettu majoneesi kruunaa maun. Kuva: Sanne KatainenEnsimmäiset varhaiskaalit saapuvat kauppoihin Unkarista jo huhtikuun alussa, mutta kesäkuun alkupuolelle päästessä sato on yleensä vaihtunut kotimaiseksi. Nuori varhaiskaali on rapeaa, mehukasta ja maukasta, aivan erilaista tuoreena syötävää kaalia kuin tuttu talvikaali.
Varhaiskaali sopii mainiosti myös grilliin, paistettavaksi tai lohkoina uunissa kuumennettavaksi. Mainion makunsa vuoksi se maistuu myös erinomaiselta ilman pitkää haudutusta. Kokojyväisestä sinapista valmistettu sinappimajoneesi sekä tuoreet sipulinvarret maustavat mehukkaat kaalinlohkot juuri sopivasti juhannuspöytään.
Varhaiskaali ja sinappimajoneesi
6 annosta
- Ainekset
- 1 varhaiskaali
- 2 tl rypsiöljyä tai voita
- Sinappimajoneesi
- 2 dl majoneesia
- 2 rkl jyväsinappia
- 2 tl rakuunaa
- Lisäksi
- 1 kesäsipulin varsi
Valmistusohje
Aloita sekoittamalla sinappimajoneesin aineet keskenään. Nosta jääkaappiin tekeytymään kaalin käsittelyn ajaksi.
Irrota kaalista tarvittaessa uloin lehti. Leikkaa kaali 6–8 lohkoon. Kuumenna rasva pannulla ja paista keskilämmöllä lohkoihin kauniisti ruskistuneet pinnat.
Nosta kaalilohkot tarjoiluastialle. Ripottele päälle hienonnetut sipulinvarret ja tarjoa sinappimajoneesin kanssa.
Vinkki! Voit vaihtoehtoisesti myös grillata kaalinlohkot. Käytä tällöin mietoa grillin lämpöä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

