Syyskiisselin kruunaa herkullinen vaahto
Omenamehu ja puolukat ovat syyskiisselin raaka-aineet. Pirteän makuista kiisseliä pehmittää kermavaahto-vaniljarahkavaahto.
Pirteä syyskiisseli nautitaan kuohukermasta ja vaniljarahkasta tehdyn vaahdon kera. Kuva: Carolina HusuNyt on soilla vielä makeita karpaloita. Kiisselin puolukat voi korvata karpaloilla. Silloin ehkä kaipaat ripauksen enemmän sokeria.
- Syyskiisseli
- 5–6 annosta
- Ainekset
- 4 dl (200 g) puolukoita
- 5 dl omenatäysmehua
- 3 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1/2 dl perunajauhoja + 1 dl vettä
- Pinnalle
- sokeria
- Rahkavaahto
- 1 dl kuohukermaa
- 1/2 prk (100 g) vaniljarahkaa
- 1 rkl sokeria
- Koristeeksi
- puolukoita
Valmistusohje
Mittaa kattilaan puolukat, omenatäysmehu, vesi ja sokeri. Keitä noin 5 minuuttia. Nosta kattila levyltä. Sekoita perunajauhot desiin kylmää vettä. Kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nosta kattila levylle ja kuumenna sekoittaen, kunnes kuplahtaa.
Kaada kiisseli tarjoilukulhoon tai annosmaljoihin. Ripota pinnalle hiukan sokeria. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa rahka joukkoon. Mausta sokerilla. Tarjoa kiisselin kanssa. Ripota annoksen koristeeksi puolukoita.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
