Yrttipolenta
Polenta-suurimot valmistetaan karkeaksi jauhetusta maissista, joten ne sopivat gluteenittomaan ruokavalioon. Polenta tehdään puuron tapaan keittämällä ja se on olennainen osa italialaista keittiötä.Yrttipolenta
4–5 annosta
Ainekset
- 7 dl vettä
- 1/2 tl suolaa
- 2 dl polentasuurimoita
- 2 oksaa tuoretta timjamia tai tilliä
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 1 prk (à 250 g) cheddarsulatejuustovalmistetta
- 25 g voita
Pinnalle
- tilliä tai timjamia
Valmistusohje
Kuumenna suolalla maustettu vesi ja vispilöi suurimot joukkoon. Lisää timjamin oksat tai pari tillinvartta.
Hauduta kannen alla noin kuusi minuuttia välillä sekoittaen. Mausta pippurilla, lisää sulatejuusto sekä voi.
Nosta kokonainen yrtti pois ja ripottele tuoretta yrttiä pinnalle. Tarjoa paistetun kalan lisukkeena.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


