Italialainen kikka vähentää ruoan valmistukseen käytettävää aikaa – hyödynnä vaihtoehto tomaattimurskalle
Italialaisten kotikokkien kikka helpottaa ruoanlaittoa, kun on kiire.Tomaatti kuuluu oleellisena osana italialaiseen keittiöön. Monesti suomalaiskotikeittiöissäkin käytetään tomaattimurskaa, joka sopii monenlaisiin ruokiin. Tavallisimmin tomaattimurskaa käytetään pastaruokien kastikkeiden valmistamiseen.
Italiassa kotikokit haluavat päästä helpommalla ja käyttävät tomaattimurskan sijasta paseerattua tomaattia. Paseerattu tomaatti on sileää tomaattimurskaa, joka soveltuu erityisesti nopeasti kypsennettäviin ruokiin, joissa se säilyttää kirkkaanpunaisen värinsä.
Tomaattituotteita valmistava italialainen Mutti kertoo tiedotteessaan, että myytti siitä, että aidon italialaisen bolognese- tai pastakastikkeen valmistaminen vaatisi tuntikausien valmistelua, on levinnyt laajalle.
”Totuus on, että italialaiset valmistavat ruokansa nopeasti käyttämällä tomaattimurskan sijaan kätevää, paksua, samettista ja hiukan makeaa paseerattua tomaattia, joka vaatii vain parin minuutin kypsennysajan. Tomaattimurska puolestaan vaatii moninkertaisen kypsennysajan. Näin esimerkiksi bolognesekastikkeen valmistamisessa säästyy jo heti reilusti aikaa”, Mutilta kerrotaan.
Suomessa yli puolet valitsee tomaattituotehyllystä tomaattimurskan. Italiassa taas 60 prosenttia valitsee paseeratun tomaattituotteen.
Mutti on halunnut tuoda paseeratun tomaatin yhä vahvemmin kauppojen hyllylle. Kauppoihin saapuu uusi pahvinen tetrapakkaus Mutti Passatta, jossa on uudelleensuljettava korkki. Paseerattua tomaattia ei tarvitse käyttää siis kerralla, vaan loput voi siirtää jääkaappiin, jossa tuote säilyy avattuna viisi päivää.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








