Temakit
Temakien käärimiseen ei tarvita bambumattoa, ja niiden syöntikin onnistuu ilman puikkoja.

Temakien käärimiseen ei tarvita bambumattoa, ja niiden syöntikin onnistuu ilman puikkoja. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Temakit
10 tuuttia
Sushiriisi
- 200 g sushiriisiä
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 3/4 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Lisäksi
- 5 merileväarkkia
- 1/2 kurkku
- 1 porkkana
- 200 viipaloimatonta kylmäsavulohta
- 4 kevätsipulin vartta
- 1 avokado
- (noin 1/2 rkl wasabia)
Tarjoiluun
- soijakastiketta
- wasabia
Valmistusohje
Laita sushiriisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Pese ja leikkaa kurkku pitkänomaisiksi suikaleiksi. Pese ja kuori porkkana ja leikkaa se myös. Halkaise avokado, poista kivi ja kaapaise hedelmäliha ulos. Viipaloi kaikki loput ainekset pitkänomaisiksi suikaleiksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Levitä merileväarkki kuivalle leikkuulaudalle ja leikkaa se pitkittäin halki. Levitä vasempaan päähän 2–3 ruokalusikkaa jäähdytettyä riisiä. Sipaise siihen halutessasi myös wasabia.
Asettele täytteet viistosti niin, että ne menevät hiukan vasemman ylänurkan yli. Ota tukevasti kiinni vasemmasta alareunasta ja kierrä napakaksi tuutiksi. Liimaa tuutti kiinni muutamalla riisinjyvällä. Tarjoa heti soijakastikkeen ja wasabin kera, sillä merilevä sitkistyy helposti.
Osaston luetuimmat
- S-ryhmä laskee lähes 400 ruokatuotteensa hintaa21.3.
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää17.3.
- Huippuravintola Finnjävel tarjoilee verilettuja ja kanaviillokkia Lontoossa – ”Eikö ole helvetin hyvää?” kysyy Michelin-kokki Tommi Tuominen21.3.
- Alkoholi olisi hyvä vientituote Suomelle, mutta näkyvyys on nolla – ”Asiakas kysyi, onko tuotetta oikeasti edes olemassa”21.3. Tilaajalle
- Yli 30 vuotta jatkunut määrätietoinen työ saavutti uskomattoman merkkipaalun – Akateeminen Kiuas-Seura on maistanut jo 5 000 makkaraa21.3.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Valtakunnallinen kurkkuviikko juhlii suosikkivihannesta – suomalainen popsii 30 kurkkua vuodessa20.3.