Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Temakit

Temakien käärimiseen ei tarvita bambumattoa, ja niiden syöntikin onnistuu ilman puikkoja.
Temakien käärimiseen ei tarvita bambumattoa, ja niiden syöntikin onnistuu ilman puikkoja.
Temakien käärimiseen ei tarvita bambumattoa, ja niiden syöntikin onnistuu ilman puikkoja. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Temakit

10 tuuttia

Sushiriisi

  • 200 g sushiriisiä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 3/4 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • 5 merileväarkkia
  • 1/2 kurkku
  • 1 porkkana
  • 200 viipaloimatonta kylmäsavulohta
  • 4 kevätsipulin vartta
  • 1 avokado
  • (noin 1/2 rkl wasabia)

Tarjoiluun

  • soijakastiketta
  • wasabia

Valmistusohje

Laita sushiriisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Pese ja leikkaa kurkku pitkänomaisiksi suikaleiksi. Pese ja kuori porkkana ja leikkaa se myös. Halkaise avokado, poista kivi ja kaapaise hedelmäliha ulos. Viipaloi kaikki loput ainekset pitkänomaisiksi suikaleiksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Levitä merileväarkki kuivalle leikkuulaudalle ja leikkaa se pitkittäin halki. Levitä vasempaan päähän 2–3 ruokalusikkaa jäähdytettyä riisiä. Sipaise siihen halutessasi myös wasabia.

Asettele täytteet viistosti niin, että ne menevät hiukan vasemman ylänurkan yli. Ota tukevasti kiinni vasemmasta alareunasta ja kierrä napakaksi tuutiksi. Liimaa tuutti kiinni muutamalla riisinjyvällä. Tarjoa heti soijakastikkeen ja wasabin kera, sillä merilevä sitkistyy helposti.