Kotimaisella perunanuudelilla voi korvata riisin tai pastan
Pohjolan Peruna käyttää nuudeleissaan perunaa, joka ei murene tai muussaudu. Lajike on kuitenkin salaisuus.
Perunanuudelit on pakastettu ja niiden kypsymiseen menee viidestä kymmeneen minuuttia. Kuva: Jarkko SirkiäPohjolan Peruna on tuonut markkinoille perunasta tehtyjä nuudeleita. Nuudelit on valmistettu kokonaisesta Suomessa kasvatetusta perunasta Vihannissa.
Mummon Perunanuudeleita voi käyttää esimerkiksi pastan tai riisin sijaan.
Perunan viljely kuluttaa yli puolet vähemmän vettä kuin pastaviljojen viljely sekä kahdeksan kertaa vähemmän kuin riisin viljely. Maata puolestaan tarvitaan yli viisi kertaa vähemmän kuin riisiä viljeltäessä.
Riisiin ja pastaan verrattuna perunanuudeli sisältää myös vähän hiilihydraatteja.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

