Mustikkagraavattu lohi
Mustikkagraavattu lohi tarjotaan alkupalana muiden kylmien kalaruokien ja esim. saaristolaisleivän kera.
Mustikkagraavattu lohi tarjotaan alkupalana muiden kylmien kalaruokien ja esimerkiksi saaristolaisleivän kera. Kuva: Jaana KankaanpääMustikkagraavattu lohi
10–15 annosta
Ainekset
- 1 (800 g) kirjolohifilee
- 3 rkl karkeaa merisuolaa
- 1 rkl sokeria
- mustapippuria myllystä
- 2–3 dl pakastemustikoita
Kastike
- 1 prk (150 g) crème fraîchea
- 1 tl sitruunamehua
- ripaus suolaa
- ripaus sokeria
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Aseta kirjolohifilee ison tuorekelmupalan päälle. Poista fileestä kaikki ruodot.
Ripottele pinnalle tasaisesti suola ja sokeri. Rouhi myllystä pippuria. Levitä hiukan sulaneet mustikat fileen pinnalle. Kääri kala kelmuun tiiviisti. Painele mustikoita hiukan, jotta ne murskautuvat kalan pinnalle.
Laita paketti vielä tiiviisti pakastepussiin. Anna lohen maustua jääkaapissa yön yli tai laita se pakastimeen odottamaan myöhempää tarjoilua. Ota lohi silloin jääkaappiin sulamaan tarjoilua edeltävänä päivänä.
Poista kalan pinnalta ylimääräiset mustikat. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Mausta crème fraîche sitruunamehulla, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Sekoita kuohkeaksi.
Tarjoa crème fraîche -kastike mustikkagraavatun lohen kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

