Kasvispikkelssi
Eriväriset kasvikset tekevät kasvispikkelssistä piristävän näköisen.Kasvispikkelssi
1 kg kasviksia:
- porkkanaa
- kukkakaalia
- lehtisellerin varsia
- punaista paprikaa
- vihreää paprikaa
Mausteeksi
- valkosipulinkynsiä
- tilliä
Liemi
- 2 dl väkiviinaetikkaa
- 3 dl vettä
- 4 dl sokeria
- 1/2 rkl maustepippureita
- 5 neilikkaa
- 1/2 tl valkopippureita
- 2 laakerinlehteä
Valmistusohje
Voit käyttää pikkelssiin kasviksia maun ja saatavuuden mukaan. Kovat kasvikset on hyvä ensin ryöpätä, pehmeät vain paloitellaan.
Leikkaa kuoritut porkkanat ohuiksi suikaleiksi ja jaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Ryöppää niitä kevyesti suolalla maustetussa vedessä (litra vettä ja 1 rkl suolaa) noin 3 minuuttia. Viipaloi sellerinvarret ja suikaloi paprikat.
Jaa kasvikset puhtaisiin tölkkeihin, laita jokaiseen purkkiin kuorittu valkosipulinkynsi ja tillinoksa. Kiehauta liemen ainekset ja kaada kuumana kasvisten päälle. Sulje tölkit ja säilytä kylmässä. Pikkelssi on parhaimmillaan noin kolmen viikon kuluttua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


