Raparperichutney
Mausteinen raparperichutney on pirteä lisä grilliruuille.
Mausteinen raparperichutney on pirteä lisä grillatulle maalaiskananpojan fileelle. Kuva: Sanne KatainenRaparperichutney
noin 5 dl
Ainekset
- 1 litra (noin 500 g) raparperiviipaleita
- 1 sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- 2 rkl raastettua inkivääriä
- 1 pieni, mieto chilipalko
- 2 dl hillosokeria
- 1 rkl sitruunamehua tai viinietikkaa
- 1 dl rusinoita
- 1/2 tl suolaa
- 2 rkl vettä
Valmistusohje
Huuhtele raparperin varret ja kuori tarvittaessa. Leikkaa varret ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa pieniksi kuutioiksi sipuli ja valkosipuli. Poista chilistä siemenet. Hienonna chili veitsellä pieneksi silpuksi.
Laita kaikki ainekset teräskattilaan ja hauduta, kunnes seos sakenee. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vettä, jotta seos ei pala pohjaan.
Tölkitä ja jäähdytä. Tarjoa esimerkiksi grillatun makkaran, kanan tai lihan kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
