Pashamainen pääsiäiskakku

Pääsiäisen herkkuhetken kruunaa juustokakku, joka muistuttaa maultaan raikasta pashaa.
Pashamainen kakku koristellaan pääsiäiskarkeilla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pashamainen pääsiäiskakku

16–20 annosta

Ainekset

Pohja

  • 200 g kaurakeksejä
  • 70 g voita sulatettuna

Täyte

  • 6 liivatelehteä
  • 1 prk (420/240 g) aprikooseja kevyessä sokeriliemessä (säilyke)
  • 125 g valkosuklaata
  • 100 g kuivattuja, pehmeitä aprikooseja
  • 50 g pistaaseja
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1 prk (250 g) mascarponea
  • 3 kananmunankeltuaista
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 dl vispikermaa
  • 1 tl sitruunan kuoriraastetta
  • 1 rkl sitruunamehua

Koristeluun

  • 2 dl pääsiäismunakaramelleja

Valmistus

Rouhi keksit muruiksi ja sekoita joukkoon voisula. Pingota irtopohjavuokaan (Ø 24 cm) leivinpaperi ja levitä muruseos vuoan pohjalle. Painele tiiviiksi lusikan selällä ja paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 5 minuutiksi.

Valuta aprikoosit liemestään siivilässä ja paloittele pienemmiksi. Rouhi valkosuklaa, kuivatut aprikoosit ja pähkinät.

Vatkaa sähkövatkaimella rahka, tuorejuusto, keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma toisessa kulhossa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Liuota puristellut liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun. Sekoita vähän jäähtynyt seos rahkaseokseen. Lisää joukkoon suklaa, aprikoosit, pähkinät ja sitruunan kuoriraaste.

Kääntele joukkoon kermavaahto.

Kaada täyteseos vuokaan ja tasoita pinta. Peitä foliolla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia tai seuraavaan päivään.

Irrota vuoan reuna, siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele pääsiäiskarkeilla.