Pashamainen pääsiäiskakku

Pashamainen pääsiäiskakku
16–20 annosta
Ainekset
Pohja
- 200 g kaurakeksejä
- 70 g voita sulatettuna
Täyte
- 6 liivatelehteä
- 1 prk (420/240 g) aprikooseja kevyessä sokeriliemessä (säilyke)
- 125 g valkosuklaata
- 100 g kuivattuja, pehmeitä aprikooseja
- 50 g pistaaseja
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 1 prk (250 g) mascarponea
- 3 kananmunankeltuaista
- 1 ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 dl vispikermaa
- 1 tl sitruunan kuoriraastetta
- 1 rkl sitruunamehua
Koristeluun
- 2 dl pääsiäismunakaramelleja
Valmistus
Rouhi keksit muruiksi ja sekoita joukkoon voisula. Pingota irtopohjavuokaan (Ø 24 cm) leivinpaperi ja levitä muruseos vuoan pohjalle. Painele tiiviiksi lusikan selällä ja paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 5 minuutiksi.
Valuta aprikoosit liemestään siivilässä ja paloittele pienemmiksi. Rouhi valkosuklaa, kuivatut aprikoosit ja pähkinät.
Vatkaa sähkövatkaimella rahka, tuorejuusto, keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Vaahdota kerma toisessa kulhossa.
Liuota puristellut liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun. Sekoita vähän jäähtynyt seos rahkaseokseen. Lisää joukkoon suklaa, aprikoosit, pähkinät ja sitruunan kuoriraaste.
Kääntele joukkoon kermavaahto.
Kaada täyteseos vuokaan ja tasoita pinta. Peitä foliolla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia tai seuraavaan päivään.
Irrota vuoan reuna, siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele pääsiäiskarkeilla.
Osaston luetuimmat
- Söin täällä: Reipas palvelu yllätti iloisesti hämyisessä navettaravintolassa14.8.
- Näin yhdistät makkarapannun ja palkokasvien herkullisen syyssadon14.8.
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Kalasalaatti ja yrttiöljy sopivat lyömättömästi yhteen12.8.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Saksalainen makkarapannu on herkullinen yhdistelmä currya, braatwurstia ja papuja12.8.