Suklaakiisseli

Kahden suklaan rouhe tekee suklaakiisselistä juhlavan jälkiruuan.
Kahden suklaan rouhe tekee suklaakiisselistä juhlavan jälkiruuan.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Suklaakiisseli

4—5 annosta

Ainekset

  • 8 dl täysmaitoa
  • 4 rkl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
  • 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 3/4—1 dl sokeria
  • 1 1/2 tl vaniljasokeria

Koristeeksi

  • valko- ja tummaa suklaata rouhittuna

Tarjoiluun

  • maitoa tai kermavaahtoa

Valmistusohje

Mittaa kattilaan maito, maissitärkkelys sekä sokeri-kaakaojauheseos. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 2—3 minuuttia. Lisää vaniljasokeri. Tarkista makeus.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nosta kattila altaaseen kylmään veteen, sekoittele ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Näin tehden kiisseli ei kuoretu. Ripottele annosten päälle rouhittua suklaata. Tarjoa maidon tai kermavaahdon kanssa.

Kahvi-suklaakiisseli

Käytä maidon tilalla seuraavaa seosta: 6 dl maitoa + 2 dl vahvaa kahvijuomaa. Lisää muut aineet ja valmista kuten suklaakiisseli.