Herkullisen broilerisalaatin aineksia löytää omalta pihalta
Broilerisalaatista saa kesäisen, kun siihen lisää voikukanlehtiä. Tarvittaessa voikukan voi myös korvata rucolalla.
Broilerisalaattiin poimitaan nuoria voikukanlehtiä. Ne voi korvata rucolan lehdillä. Kuva: Jaana KankaanpääVoikukka on sitkeä rikkaruoho, mutta samalla se on alkukesän iloisen värinen kukka, jota kannattaa käyttää hyödyksi. Voikukan rapeat nuoret lehdet ovat ravintorikasta salaattiainesta. Niissä on jopa enemmän C-vitamiinia kuin lehtisalaatissa. Maku muistuttaa aavistuksen rucolaa. Sileälaitainen ja varjossa kasvanut voikukka on maultaan paras.
Broilerisalaatti
4 annosta
- Ainekset
- 4 viipaletta paahtoleipää
- 2 rkl voita
- 1–2 valkosipulin kynttä
- ¼ tl suolaa
- 1 rasia (350 g) basilika-sitruunaruoho broilerisuikaleita
- ½ pussia jäävuorisalaattia
- kourallinen pieniä voikukanlehtiä
- pala (150 g) kurkkua
- nippu ruohosipulia
- ruohosipulinkukkia
- Kastike
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 dl omenatäysmehua
- ¼ dl öljyä
- ½ tl mustapippuria
- 1 tl sokeria
- ¼ tl suolaa
Valmistusohje
Kuutioi leipäviipaleet. Kuumenna pannulla voi, hienonnetut valkosipulin kynnet ja suola. Lisää leipäkuutiot ja ruskista kullankeltaisiksi. Nosta kuutiot pannulta. Lisää pannulle vähän voita. Leikkaa broilerisuikaleet kahteen tai kolmeen osaan ja lisää viipaleet pannulle. Kypsennä ja anna jäähtyä. Suikaloi salaatti ja kuutioi kurkku. Kokoa salaatti tarjoiluvadille. Sekoita kastikeainekset ja tarjoa salaatin kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
