Maustepippurinen seljanka
Maustepippuri on kokonaisena tyypillinen kalaruokien mauste. Lisää sitä kattilaan runsaasti, kun keität kalalientä. Tomaattipyree värittää keiton kauniin punertavaksi.Maustepippurinen seljanka
5 annosta
Ainekset
- Kalaliemi
- kilo pikkukaloja tai isojen kalojen ruotoja
- noin 2 l vettä
- 2 tl suolaa
- 20 maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 3 sipulia
- Keittoon
- 1 iso porkkana
- 100 g palsternakkaa
- 8 (500 g) perunaa
- noin 500 g ruodotonta, nahatonta kalafileetä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 maustekurkku
- tilliä
Valmistusohje
Kaada esikäsitellyille kaloille kylmä vesi ja kuumenna lientä. Kuori vaahto. Kun sitä ei enää muodostu, lisää mausteet sekä pilkotut sipulit. Keitä lientä hiljalleen noin puoli tuntia.
Siivilöi liemi ja lisää siihen viipaloitu porkkana, paloiteltu palsternakka sekä perunalohkot. Keitä puolikypsäksi. Lisää kala palona ja kypsennä. Mausta keitto tomaattipyreellä, maustekurkkukuutiolla sekä tillisilpulla. Kuumenna ja tarjoa ruisleivän kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


