Käpykakku

Käpykakun pinta puuteroidaan tomusokerilla lumen valkoiseksi juuri ennen tarjoilua.
Puuteroi käpykakun pinta tomusokerilla lumen valkoiseksi juuri ennen tarjoilua.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Käpykakku

10 annosta

Pohja

  • 4 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • 1 dl maitoa

Täyte

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl luumumarmeladia
  • 1 prk (200 g) omena-kanelirahkaa

Kuorrutus

  • 1/2 dl tomusokeria
  • 1 rasia (200 g) suklaatuorejuustoa
  • 100 g taloussuklaata

Koristeeksi

  • tomusokeria
  • suklaarouhetta

Valmistusohje

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet seoksena vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina huolella voideltuun ja korppujauhotettuun 2 1/2 litran vuokaan. Paista 175 asteessa kypsäksi, noin 35 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja sekoita siihen muut täytteen ainekset.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leikkaa jäähtyneestä kakkupohjasta kävyn muotoinen kakku. Halkaise se kolmeen osaan. Kostuta alin osa ja levitä puolet täytteestä sen päälle. Viipaloi yli jäävät reunapalat ja asettele noin puolet viipaleista keskelle korotukseksi, ne tekevät kakusta kuperan. Kostuta myös korotuspaloja. Täytä seuraava kakkulevy samalla tavalla. Kostuta päällimmäinen kakkulevy alapuolelta ja nosta päälle. Muotoile kakkua kevyesti käsillä painellen. Tasoita tarvittaessa reunat.

Valmista kuorrutus. Siivilöi tomusokeri tuorejuuston joukkoon. Sulata suklaa mikrossa, sekoita huolellisesti tuorejuustoseokseen. Levitä kuorrutus veitsellä tai lastalla kakun päälle. Jos kuorrutus tuntuu liian löysältä, anna kovettua hetki jääkaapissa. Tee kuorrutukseen kävynsuomut esimerkiksi painamalla teelusikalla. Sihtaa pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Ripottele kakun päälle ja vadille vielä suklaarouhetta.

Vinkki

Mikäli paistat kakkupohjan pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 minuuttia, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä noin 25 minuuttia.