Caprese eli tomaatti-mozzarellasalaatti
Tomaatti-mozzarellasalaatti on italialaisen keittiön klassikko. Se syntyy yksinkertaisista aineksista, mutta makuyhdistelmä on lyömätön. Tomaattien lajike vaikuttaa lopputulokseen oleellisesti.
Yksinkertainen tomaatti-mozzarellasalaatti, caprese, tarjotaan Italiassa yleensä aterian alkupalana, mutta se maistuu myös ruokaisana lisäkkeenä. Kuva: Jarno MelaCaprese eli tomaatti-mozzarellasalaatti
4 annosta
Ainekset
- noin 500 g erilaisia tomaatteja
- 250 g vesipuhvelinmaitomozzarellajuustoa
- 1–2 dl basilikanlehtiä
- (2 rkl pinjansiemeniä paahdettuna)
Kastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Huuhtele tomaatit. Leikkaa isot tomaatit viipaleiksi ja puolita kirsikkatomaatit. Levitä tomaatit tarjoiluvadille.
Valuta mozzarellat liemestä. Jos juustopallot ovat isoja, revi ne pienemmiksi paloiksi.
Nostele mozzarellapalat tomaattien viereen salaattivadille. Ripottele päälle basilikanlehdet. Halutessasi voit lisätä salaattiin myös paahdettuja pinjansiemeniä.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Valuta kastiketta tasaisesti salaatille ja tarjoa loppu erikseen. Lisänä maistuu myös tuore maalaisleipä tai patonki.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
