Piimäleipä
Juuritaikinalla leipominen antaa lopputulokseksi aromikkaan ja rapeakuorisen leivän. Piimäpohjainen juuri valmistuu huoneenlämmössä muutamassa tunnissa.Piimäleipä
2 leipää
Juuri
- 5 dl piimää
- 1/4 palaa tuorehiivaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
Lisää juureen
- 2 tl suolaa
- 1/2 dl siirappia
- 2 dl ruisjauhoja
- noin 4 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Sekoita 2 1/2 dl jauhoja sekä kaurahiutaleet joukkoon. Peitä kulho kelmulla ja anna juuren tekeytyä pari kolme tuntia, kunnes seos on kuohkeaa ja kuplivaa.
Lisää suola ja siirappi. Alusta joukkoon jauhot. Vaivaa kimmoisaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä leivinliinalla peitettynä. Leivo taikinasta kaksi leipää ja kohota ne. Leikkaa leipien pintaan viillot. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Koputa leivän pohjaan. Kumea ääni on kypsän leivän merkki.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

