Piimäleipä
Juuritaikinalla leipominen antaa lopputulokseksi aromikkaan ja rapeakuorisen leivän. Piimäpohjainen juuri valmistuu huoneenlämmössä muutamassa tunnissa.

Hiivaleivän juuritaikina kuplii ja tuo samalla taikinaan lisäaromia. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Piimäleipä
2 leipää
Juuri
- 5 dl piimää
- 1/4 palaa tuorehiivaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
Lisää juureen
- 2 tl suolaa
- 1/2 dl siirappia
- 2 dl ruisjauhoja
- noin 4 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Sekoita 2 1/2 dl jauhoja sekä kaurahiutaleet joukkoon. Peitä kulho kelmulla ja anna juuren tekeytyä pari kolme tuntia, kunnes seos on kuohkeaa ja kuplivaa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Lisää suola ja siirappi. Alusta joukkoon jauhot. Vaivaa kimmoisaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä leivinliinalla peitettynä. Leivo taikinasta kaksi leipää ja kohota ne. Leikkaa leipien pintaan viillot. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Koputa leivän pohjaan. Kumea ääni on kypsän leivän merkki.
Osaston luetuimmat
- Söin täällä: Kuopiolainen Urban tarjosi kaupunkilounaiden aatelia ‒ lihapullien kaverina kerrankin muuta kuin perunaa29.1.
- Välimeren pasteijat12.4.2019
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Maailman parhaat uunijuurekset8.3.2019
- Jäätelön reseptimuutos ei kannattanut ‒ poiki valinnan vuoden ruokahuijaukseksi27.1. Tilaajalle
- Lievitystä Lapin-kuumeeseen: tee oikeaoppinen poronkäristys18.10.2020
- Tarjouksia metsästetään nyt ennätysmäärä – tällaisiin tarjouksiin suomalaiset tarttuvat06:00 Tilaajalle