Grillattua vasanmaksaa ja perunasalaattia
Hirvenvasan maksa on herkkua. Maksaviipaleet ovat todellista pikaruokaa, sillä ne valmistuvat grillissä muutamassa minuutissa. Aikuisen hirven maksaa ei suositella syötäväksi.Grillattua vasanmaksaa ja perunasalaattia
4 annosta
Ainekset
- 800 g varhaisperunoita
- ½ dl pinjansiemeniä
- ½ dl pestokastiketta
- 12 kirsikkatomaattia
- ½ ruukkua rucolaa
- noin 600 g hirvenvasanmaksaa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Pese perunat ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Paahda perunoiden kypsyessä pinjansiemeniin väriä kuivalla, kuumalla pannulla. Valuta kypsät perunat ja anna jäähtyä käsittelylämpöisiksi.
Viipaloi isommat perunat ja puolita pienet. Nosta perunat kulhoon ja sekoita vielä lämpimien perunoiden joukkoon pesto. Lisää pinjansiemenet ja puolitetut tomaatit. Anna maustua maksan grillaamisen ajan.
Poista maksasta kalvo ja leikkaa noin sentin viipaleiksi. Jos sisällä on isoja onkaloita, poista ne tarvittaessa. Grillaa maksaviipaleita kuumassa grillissä noin minuutti molemmin puolin. Ole tarkkana, että et ylikypsennä viipaleita, sillä maksa on parhaimmillaan sisältä punertavana. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla.
Viimeistele perunasalaatti rucolalla ja tarjoa kuumien maksaviipaleiden kanssa.
Vinkki: Ruokavirasto ei suosittele aikuisen hirven maksan käyttöä ravinnoksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


