Hans Välimäki avaa jo viidennen ravintolansa – lupaa tarjota kaupungin parasta aamupuuroa
Hans Välimäki avaa uuden ravintolan huhtikuussa. Viime ravintolan avaamisesta on kulunut vasta muutama kuukausi.
Vielä ennen avausta ravintolassa riittää tehtävää. Kuvassa Arto Rastas, Maria von Graevenitz-Välimäki sekä Hans Välimäki. Kuva: Janiko KemppiHans Välimäki avasi viime vuoden syyskuussa Helsingin keskustaan yhdelle näkyvimmistä paikoista ravintola Bouchon Carêmen, joka keskittyy vahvasti lihaan. MT kävi testaamassa kyseisen ravintolan ja piti näkemästään.
Nyt Välimäki kertoo avaavansa vapun tienoilla uuden ranskalaisvaikutteisen brasserie-ravintola Lionnen Pohjois-Esplanadille, eli vilkkaalle kadulle, joka tulee monelle turistille tutuksi. Tarkoituksena on tarjota eläväistä kaupunkitunnelmaa sekä ranskalaisen keittiön klassikoita.
Ravintolan taustalla vaikuttaa sama tiimi kuin Bistro Bardot’ssa, Italian Bistro Ginassa, The Rookissa ja Bouchon Carêmessa. Mukana ovat Välimäen lisäksi Maria von Graevenitz-Välimäki, Arto Rastas ja Miika Lönn.
Lionne eroaa Välimäen aiemmista ravintoloista laajoilla aukioloajoilla. Välimäki kertoo, että ruokaa tarjotaan aamusta iltaan. Ravintola avautuu arkiaamuisin jo klo 7.30 tarjoten eurooppalaistyylistä aamiaista, joka sisältää oman leipomon tuotteita. Lisäksi Lionne lupaa tarjota kaupungin parasta aamiaispuuroa.
”Aamiaisvaihtoehdot ovat hieman vähissä ja painottuvat hotelleihin. Kiinnostusta esimerkiksi aamiaistapaamisiinkin olisi, mutta vaihtoehtoja ei ole paljon”, Välimäki totesi uuden ravintolan julkistustilaisuudessa.
Lounaalla ja illallisella Lionnessa tarjoillaan brasserie-keittiön herkkuja.
”Ranskalaisen keittiön ydin on yksinkertaisissa mutta täydellisissä asioissa. Mielestäni kolmen kärki ovat kylmä voi, lämmin leipä ja vinaigrette, herkullisia kastikkeita ja jälkiruokia unohtamatta. Näitä haluamme vaalia myös Lionnessa,” Välimäki sanoo.
Ravintolassa on noin 120 asiakaspaikkaa, ulkoterassi sekä kesän aikana avattava talviterassi. Salin vieressä on oma tilansa baarille.
Välimäki kertoo, että Lionne jälkeen ei ole tarkoitus avata enää uusia ravintoloita.
”Tämä on nyt meidän viimeinen avaus hetkeen. Käsi sydämellä voin todeta, että enempää ei ole suunnitelmissa tai tulossa.”
Välimäen ravintolat työllistävät noin 150–160 henkilöä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








