Tästä ei kääretorttu parane: Jäätelötäyte tekee siitä erityisen herkullista
Jäätelöllä ja mansikkahillolla täytetty kääretorttu herkutellaan tuoreiden mansikoiden kera.Kääretorttu on yksi suomalaisen kahvipöydän suosikeista. Kahvikutsuille tortun sisään kääritään jäätelöä sekä marjasurvosta tai hilloa. Kääretortun lisukkeeksi varataan mansikoita tai muita tuoreita marjoja.
Marjainen jäätelökääretorttu
15 annosta
- Ainekset
- Pohja
- 4 munaa
- 1½ dl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
- ¾ dl vehnäjauhoja
- ½ dl mantelijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- Täyte
- 1 ½ dl mansikkahilloa tai mansikkasurvosta
- 5 dl vanilja- tai mansikkajäätelöä
- Tarjoiluun
- mansikoita
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne varoen vaahtoon.
Levitä taikina voidellulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.
Kumoa kypsä pohja leivinpaperille, jolle on ripoteltu mantelijauhetta tai sokeria. Sivele hillo tai hiukan sokeroitu mansikkasurvos jäähtyneelle pohjalle. Levitä jäätelö ohuina viipaleina hillon päälle. Älä levitä jäätelöä aivan levyn reunaan saakka, jotta se ei pursua ulos käärittäessä.
Rullaa kääretortuksi ja kiedo rulla paperiin. Laita rulla vielä muovipussiin tai alumiinifolioon. Anna jäätyä yön yli pakastimessa.
Torttu saa pehmetä hiukan jääkaapissa ennen viipalointia. Tarjoa mansikoiden kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


