Ihana suklaakakku säilyy myös pakkasessa – käytä avuksi konvehteja
Tähän suklaakakkuun voit käyttää myös sulatettuja konvehteja.Jäädytetty suklaa-juustokakku
8–10 annosta
- Ainekset
- 150 g keksejä ja/tai piparkakkuja
- 75 g voita
- Täyte
- 200 g suklaata
- 2 kananmunaa
- 1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl kuohukermaa
- Koristeluun
- suklaata paloiteltuna
Valmistusohje
Murenna keksit pakastepussissa kaulimen avulla tai tehosekoittimessa. Sekoita muruihin sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (20–24 cm) ja painele lusikanselällä keksiseos tiiviisti sen pohjalle.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset erikseen.
Sekoita huoneenlämpöisen tuorejuuston joukkoon sokerit, keltuaiset sekä hieman jäähtynyt suklaa.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Yhdistä vaahdot suklaa-tuorejuustoseokseen ja sekoita varovasti nostellen.
Kaada seos keksipohjan päälle. Peitä vuoka. Pakasta vähintään 6 tuntia.
Ota juustokakku pakastimesta pehmenemään reilu puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele suklaapaloilla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


