Korona iskenyt rajusti suurkeittiöiden tavarantoimittajiin – liikevaihdosta lähtenyt lyhyessä ajassa jopa 90 prosenttia - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ruoka

Korona iskenyt rajusti suurkeittiöiden tavarantoimittajiin – liikevaihdosta lähtenyt lyhyessä ajassa jopa 90 prosenttia

Liha- ja valmisruokateollisuuden pk-yritykset ovat erikoistuneet tiettyihin tuotteisiin ja usein palvelemaan ravintoloita ja muita ammattikeittiöitä.
Riitta Mustonen
Lihakeskusliitossa on tutkittu ahkerasti julkisia tukimahdollisuuksia.

Meneillään oleva koronakriisi on romahduttanut ammattikeittiöiden tavarantoimittajien liikevaihdon. Lihakeskusliitosta kerrotaan, että ammattikeittiöihin erikoistuneiden yritysten liikevaihdosta on lähtenyt parissa viikossa jopa 90 prosenttia.

"Ravintoloiden kriisi kampittaa koko teollisuutta", Lihakeskusliiton toimitusjohtaja Mari Hannuksela painottaa tiedotteessa.

Hän huomauttaa, että osa suomalaisista teurastamoista on erikoistunut ammattikeittiöasiakkaisiin.

Sama pätee myös laajemmin liha- ja valmisruokateollisuudessa. Monet pk-yritykset ovat kilpailusyistä keskittyneet tiettyihin tuote- tai asiakasryhmiin.

Lihakeskusliiton hallituksen jäsen ja Lagerblad Foods Oy:n toimitusjohtaja Mika Lindfors on hyvin perillä ravintoloille toimittavien jäsenyritysten kriisistä.

"Meillä kaikilla on sama ongelma. Liikevaihto romahti yhtäkkiä. Päivittäistavarakauppa vetää, mutta meillä ei oikein ole sinne sopivia tuotteita eikä varsinkaan kuluttajalle sopivia pakkauskokoja", Lindfors sanoo.

Lihakeskusliitossa on tutkittu ahkerasti julkisia tukimahdollisuuksia. Sen arvioiden mukaan suurkeittiösektoriin erikoistuneet pk-yritykset ovat jäämässä väliinputoajiksi.

"Näin ei saisi olla. Odotamme, että koronakriisin taloudellisia seurauksia lääkitessä tarkastellaan tasapuolisesti koko ketjua", Hannuksela toivoo.

Lue lisää:

Lomautukset ja konkurssit iskevät jo ravintola-alaan: "Tilanne on hälyttävä ja vaatii kriittisiä toimia"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vain lihatuotteissa saa käyttää lihaan viittaavia sanoja, Ranskan laki sanoo – "makkara" ja "burgeri" eivät kelpaa kasvisruokiin, Sarvamaa peräänkuuluttaa maalaisjärkeä

Koronakevät pani teehuoneen konseptin uusiksi – teen rinnalle tuli lähiruoka

Riihimäen Martinassa on rossomainen meininki – lupsakkaa palveluja ja vaisuja kastikkeita

Söin täällä: Satamaravintolassa kaipaa kotimaista kalaa – ulkomainen leike ei Loviisassa sykähdyttänyt