Fazerin kauraa hyödyntävä ksylitolitehdas on vuoden 2020 Tähtiteko
Fazer on keksinyt valmistaa ksylitolia kauran kuoresta ja voitti sillä innovaatiollaan Elintarviketeollisuusliiton Tähtiteko 2020 -kilpailun.
Fazer Group
Fazerin ksylitolitehtaan tuotannon on määrä käynnistyä Lahdessa keväällä 2021.
Fazer Lifestyle Foodsin ksylitolitehdas käynnistyy Lahdessa ensi keväänä ja on maailman ensimmäinen kauran kuoresta ksylitolia valmistava tuotantolaitos. Se saa raaka-aineet Fazerin omasta tuotannosta eli se hyödyntää samalla tontilla sijaitsevan myllyn sivuvirtoja.
Vuoden tähtiteko -kilpailuun tuli kaikkiaan 37 ehdotusta, joista kuusi pääsi finaaliin. Raati pitää voittajaa erinomaisena kiertotalouden esimerkkinä, jolla on mahdollisuuksia myös vientiin ja joka tuo uusia työpaikkoja.
Kilpailu tunnettiin aiemmin nimellä Vuoden Suomalainen Elintarvike, mutta sektoria laajennettiin tänä vuonna tekoihin, jotka ovat vieneet elintarvikealaa eteenpäin.
Lue myös:
Vuoden elintarvike sai jäädä – nyt etsitään alan vaikuttavinta tekoa
Pellolta meikkipurkkiin, lääkekaappiin ja jopa vaaterekkiin – viljojen sivuvirrat ovat suuri mahdollisuus
Kaurasta tehdään nyt maidotonta suklaata – Fazer kehittää myös kauraksylitolilla makeutettua suklaata
Fazer Lifestyle Foodsin ksylitolitehdas käynnistyy Lahdessa ensi keväänä ja on maailman ensimmäinen kauran kuoresta ksylitolia valmistava tuotantolaitos. Se saa raaka-aineet Fazerin omasta tuotannosta eli se hyödyntää samalla tontilla sijaitsevan myllyn sivuvirtoja.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet lukenut 3/3 ilmaista artikkelia viikossa.
Lehden tilaaja,
ota digi käyttöön.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.