Ruoka

Lihantuottajat kimmastuivat vegaanijärjestölle – lihaton tammikuu vain temppu napata huomio suuremmilta ruokaongelmilta

Isossa-Britanniassa lihantuottajat ovat laittaneet noin 1,7 miljoonaa euroa televisiokampanjaan vakuuttaakseen ihmisille, että liha ja maito ovat osa tasapainoista ruokavaliota.
Jaana Kankaanpää
Suomessa eläinsuojelujärjestö Oikeutta eläimille -järjestön Vegaanihaaste kannustaa kokeilemaan kasvisruokaa tammikuun ajan.

Lihantuottajat Isossa-Britanniassa ovat hermostuneet Veganuary eli vegaanitammikuun järjestäjille, kertoo Farmers Weekly.

Veguanary-järjestö kannustaa ihmisiä siirtymään kasvispohjaiseen ruokavalioon. Näin voi suojella ympäristöä, estää eläinten kärsimyksiä ja parantaa omaa terveyttään, järjestö kertoo verkkosivuillaan.

Lihantuottajat kannustavat kuluttajia olemaan kokeilematta vegaanitammikuuta. Sanojensa vakuudeksi tuottajat ovat maksaneet noin 1,7 miljoonaa euroa televisiokampanjasta, jonka avulla ihmisiä innostetaan jatkamaan liha- ja maitotuotteiden syömistä osana tasapainoista ruokavaliota.

Naudan- ja viljantuottaja Joe Stanley kutsuu Veguanary-kuukautta tempuksi, joka vie huomion ruokavaliota koskevista suurista ongelmista kuten kasvihuonekaasupäästöistä. Niitä voidaan Stanleyn mielestä vähentää syömällä muun ruuan lisäksi kestävästi tuotettua paikallista lihaa.

Sky News-verkkosivusten haastattelema Stanley pitää tilaansa Leicestershiressä.

Verkkosivuillaan Veguanary-järjestö kertoo saaneensa vuodesta 2014 lähtien yli miljoona ihmistä 192 maassa kokeilemaan tammikuun ajan vegaaniruokaa. Tänä vuonna mukana on runsas 400 000 ihmistä

Suomessa eläinsuojelujärjestö Oikeutta eläimille -järjestö on organisoinut Vegaanihaasteen, joka Veganuaryn tavoin kannustaa syömään kasvisruokaa tammikuun ajan.

Farmers Weekly Livestock sector fights back against Veganuary

Sky News:Veganuary is 'just a gimmick and casting British industry to the wall', farmers warn

Lue myös:

Eläinsuojelujärjestön vegaanihaasteen ottanut vastaan lähes 20 000 ihmistä – mukana tunnettuja artisteja, näyttelijöitä ja urheilijoita

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Muistathan muikut, ne ovat suomalaista superfoodia! Paista muikuista vaikka itämaisia sipsejä tai loihdi savumuikuista helpot rieskapitsat

Tiukalla kasvisruokavaliolla kasvavilla pikkulapsilla on verrattain vähemmän D- ja A-vitamiinia sekä tärkeitä rasva- ja aminohappoja

Pubin pitäjä vannoi, ettei ikinä enää tee ravintolahommia – kunnes Kyrön tislaamo vei mennessään: "Ei me oltu villeimmissä unelmissammekaan ajateltu, että tämä voisi mennä näin"

MTK:n Marttila huolissaan S-ryhmän päätöksestä Viron Prismoissa – "Halpuutus ja suomalainen ruoka eivät vain kuulu yhteen"