Ruoka

Raision kaupungin säästölista: kotimainen liha vaihtuisi ulkomaiseen ja pakastevihanneksetkin tuotaisiin vihannesmaakuntaan muualta

Raision kaupungin sopeuttamisohjelmassa on 130 kohtaa, joista ateriamenoihin haetaan kymmenen prosentin vähennystä edullisemmilla raaka-aineilla.
Jaana Kankaanpää
Raisio tunnetaan elintarvikekaupunkina, joka Raision tehtailla tuottaa muun muassa Elovena-, Benecol- ja Sunnuntai-tuotteita.

MTK johdon erityisavustaja Tiina Perho on pöyristynyt: näinkö toimii elintarvikekaupunki vihannesmaakunnan keskellä. Hän kysyy viestipalvelu Twitterissä, paljonko säästyy, kun sopeutukset aloitetaan ulkomaisilla pakastevihanneksilla ja lihalla.

Raision kaupungin talouden sopeutusohjelmaehdotuksen vuosille 2021–2023 on laatinut kaupunginjohtaja Eero Vainio FCG Konsultointi Oy:n ja taloustyöryhmän työn pohjalta, kertoo Turun Sanomat. Tavoitteena on saavuttaa kolmen vuoden aikana noin neljän miljoonan euron säästöt ja vakauttaa kaupungin talous.

Listalla on noin 130 kohtaa, joista yksi koskee ruuan raaka-ainehankintoja. Laskelman mukaan kaupunki säästäisi 75 000 euroa tarjoamalla entistä useammin keittoaterioita sekä ostamalla ulkomaisia pakastevihanneksia ja ulkomaista lihaa.

Muita säästöjä ovat esimerkiksi synnytysavustusten poistaminen, katuvalojen sammuttaminen öisin, liikuntapaikkamaksujen korottaminen ja jäähallien pitäminen suljettuna tai jäättömänä aiempaa kauemmin.

Kaupunginjohtaja veti sopeutusohjelmaesityksen pois kaupunginhallituksen käsittelystä. Sitä aiotaan vielä muokata kaupungin johtoryhmässä ennen kuin se menee uuteen käsittelyyn ja kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi, kertoo Turun Sanomat.

Lue myös:

Valtio suosii jatkossa kotimaista ruokaa julkisissa hankinnoissa

Julkiset ruokapalvelut puhuttivat SuomiAreenassa – "Kuntien täytyy panostaa laatuun"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kommentti: Tältä näyttää etäkoululaisen lounas Keravalla – kaupunki siirtyi viikoittaiseen ateriajakeluun ja valmisruokaan

"Vuoden tulos jää saamatta", huokaa Tahkon ravintoloitsija – hiihtolomien kävijämäärät hiipuneet jo ilman sulkua

Kansainvälinen indeksi: Suomen elintarviketurva on paras – ruoka ei loppunut kesken, vaikka korona tyhjensi kauppojen hyllyt

Kuntien ruokahankinnat keskittyvät – kilpailutus on osattava, jos mielii pitää eurot pyörimässä omalla paikkakunnalla tai edes omassa maassa