Ruoka

MTV: Belgialaislääkärit uhkaavat vegaanilasten vanhempia huostaanotolla – ruokavalio voi vaarantaa terveyden

Belgialaiset lääkärit varoittavat ainoastaan vegaanista ruokavaliota lapsilleen tarjoavia vanhempia terveysriskeistä.
Elina Lampela
Vegaaniliitto suosittaa vegaanista ruokavaliota noudattavien lapsien käyttävän monipuolisen ruokavalion tukena D-vitamiinia, B12-vitamiinia ja jodia.

Kasvaville lapsille huonosti suunniteltu vegaaninen eli kaikkia eläinperäisiä tuotteita karttava ruokavalio voi olla haitallinen, uutisoi MTV.

Veganismin haitoista varoittavat belgialaiset lääkärit paikallisessa Le Soir -lehdessä.

Uutisen mukaan arviolta kolme prosenttia belgialaisista lapsista noudattaa vegaanista ruokavaliota. Se näkyy lääkäreiden mukaan kouluissa, päiväkodeissa ja sairaaloissa ilmenneissä komplikaatioissa, myös kuolemissa.

Lääkärit vaativat yksinomaan vegaanista ruokavaliota lapsilleen tarjoaville vanhemmille rangaistuksia, kuten lasten huostaanottoa. Asiasta kertoo muiden muassa brittilehti The Telegraph.

Lisäksi belgialaiset lääkärit kehottavat raskaana olevia ja imettäviä naisia välttämään veganismia.

Pelkästään vegaanisen ruuan syöttäminen lapselle on belgialaislääkäreiden mukaan epäeettistä, koska ruokavalio ei sisällä normaalille kasvulle ja kehitykselle tärkeitä eläinproteiineja ja aminohappoja.

Vegaaniruokavaliota voitaisiin lääkäreiden mielestä noudattaa turvallisesti vain, jos lapsi saisi riittävästi ravintolisiä ja häneltä otettaisiin säännöllisesti verikokeet hyvän terveydentilan varmistamiseksi.

MTV:n uutinen: Belgialaiset lääkärit vaativat järeitä oikeustoimia vegaanilasten vanhempia vastaan – trendidieetti voi vaarantaa terveyden

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vyötärölihavuuden ja alkoholin yhteisvaikutus on vielä luultuakin vaarallisempaa: Lihavan maksalle tuopillisesta olutta haittaa yhtä paljon kuin neljästä tuopillisesta laihan maksalle

Suomalaisen Työn Liitto puolustaa Avainlippu-merkkiään: "Esimerkiksi pelkkä tuotteen pakkaaminen ei riitä"

Söin täällä: Veikkolan Palassa oli lauantaina tarjolla vain sormiruokaa, mutta millaista sormiruokaa

Miksi ihmeessä S-ryhmä myy lähes vuosi sitten pakastettua kalaa, vaikka monien ohjeiden mukaan kala säilyy pakastimessa vain pari kuukautta? Näin kauppajätti kommentoi