Mustikkapiirakka
Mustikkapiirakka on kesän klassikko, jonka voi tehdä myös mehevään sokerikakkupohjaan.
Mustikkapiirakka maistuu kylmän juoman kanssa tai vaikkapa vaniljakastikkeen kanssa tarjoiltuna. Kuva: Johanna Kokkola(10–12 palaa)
150 g margariinia
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
2 dl maitoa
Vuokaan:
1 rkl margariinia
1 dl korppujauhoja tai kookoshiutaleita
Päälle:
200 g kermaviiliä
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl mustikoita
Sulata margariini. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele muna-sokerivaahtoon vuorotellen margariinisulaa, siivilöityjä jauhoja ja maitoa. Sekoita taikina tasaiseksi.
Valuta taikina kookkaaseen, voideltuun ja jauhotettuun täytekakkuvuokaan ja esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Sekoita kermaviiliin kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri sekä mustikat. Valuta täyte esipaistetun piirakan päälle ja paista vielä 30–40 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

