Sinappimarinoidut paistetut silakat ja kurkkumuhennos
Paistettujen silakoiden kanssa sopii mainiosti tillillä maustettu kurkkumuhennos tutun perunasoseen sijaan.Sinappimarinoidut paistetut silakat ja kurkkumuhennos
4 hengelle
Silakkapaistos
Ainekset
- 600 g silakkafileitä
- 2 dl kermaviiliä
- 1/2 tl suolaa
- 1 rkl kuivattua tilliä
- 1/2 dl mietoa sinappia
- ripaus valkopippuria
- Sekoita kaikki ainekset kermaviiliin ja pane silakat marinoitumaan seokseen.
Leivitys
- 2 dl vehnäjauhoja tai perunajauhoja
- 1 maustemitta suolaa
Paistamiseen
- voita
Valmistusohje
Pane kaksi fileetä sisäpinnat vastakkain ja kääntele jauhoissa. Paista sitten voissa pannulla molemmin puolin.
Kurkkumuhennos
Ainekset
- 1 kokonainen kurkku, noin 330–350 g
- 1 sipuli
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 1/2 dl paksua ruokakermaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 ruukku tilliä
Valmistusohje
Hienonna sipuli, leikkaa kurkku kuutioiksi. Hienonna tilli.
Sulata voi kattilassa, lisää puolet sipulista ja vehnäjauhot, kuullota hetki ja lisää kerma ja anna kiehahtaa.
Lisää suola, tilli, kurkku ja loppu sipuli, anna kiehahtaa. Tarjoa kalan kanssa.
Ohje: Maria Berg
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

