Saariston silakkakeitto
Hapanleipäviipaleet täydentävät saariston silakkakeiton kotoisen makuiseksi.Saariston silakkakeitto
4 annosta
Ainekset
- noin 700 g silakkafileitä
- 8 dl vettä
- 1/2 rkl suolaa
- 6–7 maustepippuria
- pieni nippu ruohosipulia
- 1 pieni purjo
- 1 porkkana
- pala (50 g) juuriselleriä
- 6 perunaa
- (2 dl täysmaitoa)
- 1 rkl voita
- jälkiuuniruisleipää
- ruohosipulisilppua
Valmistusohje
Ota puolet fileistä eroon ja keitä toisesta puolesta kalaliemi. Voit keittää liemen myös kokonaisista silakoista tai käyttää valmista kalalientä. Kaada vesi kalafileiden päälle. Lisää suola, pippurit ja ruohosipulia kattilaan. Keitä hiljalleen hauduttaen kannen alla noin puoli tuntia.
Siivilöi liemi takaisin kattilaan. Painele kaloja siivilän läpi.
Puhdista ja kuori kasvikset. Leikkaa perunat lohkoiksi ja muut kasvikset suikaleiksi. Lisää kaikki liemeen. Keitä lähes kypsiksi.
Kaada halutessasi maito joukkoon. Lisää tarvittaessa vettä, ellet käytä maitoa.
Taita raa’at silakkafileet kaksin kerroin ja leikkaa poikittain paloiksi, 3 tai 4 osaan. Lisää keittoon. Hauduta kypsäksi. Tarkista suola.
Lisää voinokare, ohuita jälkiuunileipäviipaleita ja ruohosipulisilppua keiton päälle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


