Saariston silakkakeitto

Hapanleipäviipaleet täydentävät saariston silakkakeiton kotoisen makuiseksi.
Hapanleipäviipaleet täydentävät saariston silakkakeiton kotoisen makuiseksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Saariston silakkakeitto

4 annosta

Ainekset

  • noin 700 g silakkafileitä
  • 8 dl vettä
  • 1/2 rkl suolaa
  • 6–7 maustepippuria
  • pieni nippu ruohosipulia
  • 1 pieni purjo
  • 1 porkkana
  • pala (50 g) juuriselleriä
  • 6 perunaa
  • (2 dl täysmaitoa)
  • 1 rkl voita
  • jälkiuuniruisleipää
  • ruohosipulisilppua

Valmistusohje

Ota puolet fileistä eroon ja keitä toisesta puolesta kalaliemi. Voit keittää liemen myös kokonaisista silakoista tai käyttää valmista kalalientä. Kaada vesi kalafileiden päälle. Lisää suola, pippurit ja ruohosipulia kattilaan. Keitä hiljalleen hauduttaen kannen alla noin puoli tuntia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Siivilöi liemi takaisin kattilaan. Painele kaloja siivilän läpi.

Puhdista ja kuori kasvikset. Leikkaa perunat lohkoiksi ja muut kasvikset suikaleiksi. Lisää kaikki liemeen. Keitä lähes kypsiksi.

Kaada halutessasi maito joukkoon. Lisää tarvittaessa vettä, ellet käytä maitoa.

Taita raa’at silakkafileet kaksin kerroin ja leikkaa poikittain paloiksi, 3 tai 4 osaan. Lisää keittoon. Hauduta kypsäksi. Tarkista suola.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää voinokare, ohuita jälkiuunileipäviipaleita ja ruohosipulisilppua keiton päälle.