Syksyn omenoista valmistuu ihanan ilmava kääretorttu – inspiraationa omenastruudeli
Syksyllä on tarjontaa kotimaisista omenoista, joita upotetaan tällä kerralla saksalaisesta omenastruudelista ideansa saaneeseen kääretorttuun.
Omenapalat, vaniljavaahto ja mantelijauheella mehevöitetty taikina maistuvat omenastruudelikääretortussa. Kuva: Sanne KatainenOmenapalat pehmitetään kattilassa sitruunamehun, kanelin ja kardemumman kanssa ja sekoitetaan jäähtyneinä vaniljakastikevaahtoon. Torttuun tuo mehevyyttä taikinaan käytettävä mantelijauhe.
Omenastruudelikääretorttu
noin 12 palaa
- Ainekset
- 4 omenaa
- 1 ps (80 g) pähkinärouhetta
- 1 dl fariinisokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- ½ tl kanelia
- ½ tl kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
- Torttupohja
- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl mantelijauhetta
- ½ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- Lisäksi
- ½ prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Valmistusohje
Pese, kuori ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Mittaa omenakuutiot, pähkinärouhe ja sokeri kattilaan. Lisää sitruunamehu ja mausteet. Kuumenna sekoitellen, kunnes sitruunamehu kiehuu ja omenat ovat kuumentuneet. Nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä muun valmistelun ajan.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Nostele nuolijalla tai lastalla varovasti sekaisin. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia.
Ripottele puhtaan leivinliinan tai -paperin päälle sokeria. Ota kääretorttupohja uunista ja anna jäähtyä hetki. Tartu alla olevasta leivinpaperista ja kumoa pohja sokerin päälle ylösalaisin. Vedä alla ollut paperi varovasti pois. Jätä irrotettu paperi pohjan päälle jäähtymisen ajaksi, niin pohja ei kuivu.
Vatkaa vaniljakastike napakaksi vaahdoksi. Jos omenaseoksessa on paljon nestettä, niin valuta niitä ennen vaniljavaahtoon sekoittamista. Levitä täyte pohjalle. Taita leveämmältä sivulta käärimisen alku tiukaksi ja kääri torttu rullaksi leivinpaperin avulla. Kääri tiiviisti leivinpaperiin ja käännä rulla niin, että sauma jää alle. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti. Säilytä valmis kääretorttu viileässä.
Vinkki: Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

