Täytetyt paprikat
Muistatko vielä täytetyt uunipaprikat? Ne ovat tulleet takaisin, mutta nyt täytteenä voi olla mifua, tofua tai vaikka härkistä. Valitse ruokaan isoja, kauniin muotoisia paprikoita, joihin mahtuu paljon täytettä.
Kun paprikat yleistyivät meillä, niitä syötiin usein täytettyinä uunipaprikoina. Kuva: Jaana KankaanpääTäytetyt paprikat
4 annosta
Ainekset
- 4 punaista paprikaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 dl ohrahelmiä
- 2 dl vettä
- 1/2 kasvisliemikuutiota
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rasia (250 g) mifu-jauhista
- 1 rkl voita
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 dl ruokakermaa
- 1 dl tuoreita yrttejä: persiljaa, timjamia, ruohosipulia
Valmistusohje
Leikkaa paprikoista kansi pois. Poista siemenet. Ripottele paprikoiden sisäpinnoille hiukan suolaa ja pippuria. Nosta paprikat ja kannet vuokaan. Esikypsennä 200 asteessa 10 minuuttia.
Hauduta ohrahelmet kypsiksi kasviliemikuutiolla maustetussa vedessä. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota pannulla jauhis ja sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita sipuli-jauhisseos sekä kypsät ohrahelmet. Lisää joukkoon ruokakermaa ja hienonnettuja yrttejä. Täytä paprikat seoksella ja laita kannet päälle. Nosta paprikat vuokaan ja kypsennä 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.
Vinkki
Käytä täytteeseen jauhelihaa, sieniä tai soijarouhetta. Rasia jauhista (250 g) vastaa 400 g jauhelihaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
