Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Rapeareunaiset ja suolaiset parmesaanikeksit kruunaavat juustotarjottimen

Parmesaanikeksit ovat juustotarjottimen herkullinen suolainen pala.
Parmesaanikekseissä yhdistyy sekä juusto että keksi, joten ne sopivat mainiosti juustotarjottimelle viikunahillon kanssa.
Parmesaanikekseissä yhdistyy sekä juusto että keksi, joten ne sopivat mainiosti juustotarjottimelle viikunahillon kanssa. Kuva: Sanne Katainen

Parmesaanikeksit eivät kaipaa päälleen kuin pienen sipaisun viikunahilloa. Superhelppo ohje valmistuu käden käänteessä, ja keksit säilyvät jääkaapissa mainiosti jouluun.

Parmesaanikeksit

noin 25 kpl

  • Ainekset
  • 3 dl (100 g) parmesaanijuustoraastetta
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 75 g voita
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita juustoraaste ja kuivat aineet keskenään. Lisää huoneenlämpöinen voi ja muna. Sekoita tasaiseksi.

Nosta teelusikalla pieniä kekoja leivinpaperin päälle pellille. Jätä tilaa, sillä keksit leviävät paistuessaan.

Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Säilytä viileässä, mutta ota huoneenlämpöön pari tuntia ennen tarjoamista. Tarjoa parmesaanikeksit viikunahillon, tai muun juustoille sopivan hillon kanssa.

Vinkki: Voit kokeilla korvata kolmasosan juustoraasteesta aurajuustomurulla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.