Mummon-tuotteisiin käytetään vuodessa järjetön määrä perunaa – ”Ruokatuotanto pitää säilyttää Suomessa”
Mummon perunatuotteet on jalostanut perunaa yli 60 vuotta.
Perunaa Mummon-tuotteiden valmistamiseen kuluu vuositasolla noin 40 miljoonaa kiloa. Kuva: Johannes TervoMummon muusi ja Mummon ranskalaiset ovat varmasti lähes kaikille suomalaisille tuttuja. Mummon-tuotteita valmistava Pohjolan Peruna käyttää perunaa, joka kasvaa pohjoispohjanmaalaisilla pelloilla 30 sopimusviljelijän valvovan silmän alla. Itse tehdas sijaitsee Vihannissa.
Pohjolan Peruna kertoo käyttävänsä vuodessa noin 40 miljoonaa kiloa perunaa, joista valmistetaan yli 30 erilaista tuotetta.
Pohjolan Perunan myyntijohtaja Jari Järvinen haluaa nostaa esille kotimaisen ruokatuotannon merkityksen varsinkin viimeaikojen kriisien myötä.
”Omavaraisuutemme säilyttämiseksi viljelijöillä pitää olla edellytykset toimia ja tämä vaatii yhteistyötä kaikkien ruokaketjun osapuolten kanssa. Meillä on pitkäaikaisia sopimusviljelijöitä, joille haluamme olla luotettava kumppani”, Järvinen kertoo.
”Päätimme viime vuonna ryhtyä maksamaan tuottajillemme ylimääräistä bonusta jokaisesta myydystä Mummon 750 gramman Tikkuperuna- ja Maalaisranskanperunapussista. Myös kahdesta toimittamastamme Pirkka-tuotteesta maksamme yhdessä puoliksi Keskon kanssa Tuottajalle kiitos -bonuksen.”
Järvinen korostaa, että meidän tulisi Suomessa miettiä, miten säilytämme ruokatuotantomme omavaraisuuden myös tulevaisuudessa.
”On suomalaisten kuluttajien onni, että täällä kasvatetut tuotteet ovat puhtaita, sillä talvi tekee täällä sen, mitä torjunta-aineet etelämpänä”, Järvinen toteaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







