Herkulliset haukipullat maistuvat nokkosmuusin kera
Pyöräytä haukifileistä jauhetusta kalamassasta maittavat kalapullat ja tarjoa lisukkeena keväisen vihertävää nokkosmuusia.
Kuohkeimmat haukipullat syntyvät jääkaappikylmistä aineksista. Voit muotoilla ne keitinliemeen myös kahdella lusikalla, jos massa on hyvin pehmeää. Kuva: Mari IkonenHaukipullat ja nokkosmuusi
(4 annosta)
Ainekset
- 500 g nahatonta haukifileetä
- 2 dl kermaa
- 1 muna
- 1 tl suolaa
- 0,25 tl jauhettua valkopippuria
- 1 rkl sitruunamehua
- kourallinen hienoksi silputtua tilliä
Keittämiseen:
- 1 l tillinvarsilla maustettua kalalientä
Nokkosmuusi:
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 3 dl kuumaa maitoa
- 75 g voita
- 1 tl suolaa
- 2 dl ryöpättyä (ja pakastettua) nokkosta
Valmistusohje
Jauha haukifileet ruodottomiksi. Sekoita kylmään kalamassaan kylmä kerma, kylmä kananmuna sekä mausteet.
Valmista miedosti suolattu kalaliemi joko kalanperkeistä, fondista tai kalaliemikuutioista. Ota tillinvarret pois, kun liemi on lähellä kiehumista.
Muotoile kalapullat kylmällä vedellä kostutetuin käsin ja laita ne kypsymään hiljaa hymyilevään liemeen muutama kerrallaan. Pullat kypsyvät noin viidessä minuutissa. Nosta ne pois reikäkauhalla ja laita uudet kypsymään.
Kuori ja keitä perunat, valmista perunamuhennos ja mausta se nokkossilpulla.
Vinkki! Kuumenna 3 dl haukipullien keitinlientä ja 1–2 dl kermaa ja suurusta neste maissitärkkelyksellä (2 rkl) kastikkeeksi, jonka voi maustaa sitruunalla. Tarkista suola ja tarjoa haukipullien kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

