Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Välimerellinen kasvispelti

Salaattijuusto ei sula uunissa, vaan muuttuu herkullisen pehmeäksi.
Oliivit ja salaattijuustokuutiot tai feta tuovat välimerellisen tuulahduksen kasvispeltiin.
Oliivit ja salaattijuustokuutiot tai feta tuovat välimerellisen tuulahduksen kasvispeltiin. Kuva: Jaana Kankaanpää

Välimerellinen kasvispelti

4 annosta

Ainekset

  • 1-2 (300 g) kesäkurpitsaa
  • 1 (200 g) paprika
  • 2 (200 g) punasipulia varsineen
  • 2 (tuoretta) valkosipulia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl (20 kpl) mustia oliiveja
  • 1 prk (180 g) salaattijuustokuutioita
  • tuoretta rosmariinia

Pinnalle

  • tuoretta oreganoa

Valmistusohje

Leikkaa pestyt kasvikset reilun kokoisiksi kuutioiksi. Halkaise valkosipuli keskeltä niin, että kynnet jäävät toisiinsa kiinni. Levitä kasvikset uunipannulle leivinpaperin päälle tai suoraan voideltuun uunipannuun. Sekoita suola ja pippuri kasviksiin. Valele öljyä päälle. Lisää valutetut oliivit ja salaattijuustokuutiot pinnalle. Ripottele vielä tuoretta rosmariinia mausteeksi. Kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Silppua tuoretta oreganoa kypsän ruuan pinnalle. Tarjoa lisäksi maalaisleipää tai patonkia.