Välimerellinen kasvispelti
Salaattijuusto ei sula uunissa, vaan muuttuu herkullisen pehmeäksi.

Oliivit ja salaattijuustokuutiot tai feta tuovat välimerellisen tuulahduksen kasvispeltiin. Kuva: Jaana Kankaanpää
Välimerellinen kasvispelti
4 annosta
Ainekset
- 1-2 (300 g) kesäkurpitsaa
- 1 (200 g) paprika
- 2 (200 g) punasipulia varsineen
- 2 (tuoretta) valkosipulia
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 dl (20 kpl) mustia oliiveja
- 1 prk (180 g) salaattijuustokuutioita
- tuoretta rosmariinia
Pinnalle
- tuoretta oreganoa
Valmistusohje
Leikkaa pestyt kasvikset reilun kokoisiksi kuutioiksi. Halkaise valkosipuli keskeltä niin, että kynnet jäävät toisiinsa kiinni. Levitä kasvikset uunipannulle leivinpaperin päälle tai suoraan voideltuun uunipannuun. Sekoita suola ja pippuri kasviksiin. Valele öljyä päälle. Lisää valutetut oliivit ja salaattijuustokuutiot pinnalle. Ripottele vielä tuoretta rosmariinia mausteeksi. Kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Silppua tuoretta oreganoa kypsän ruuan pinnalle. Tarjoa lisäksi maalaisleipää tai patonkia.
Osaston luetuimmat
- Lidl toi kauppoihin valmiit yhden hengen jouluateriat – testasimme, miltä jouluruoka maistui
- Kolmen presidentin kokki muutti itärajan sukutilalle – ”Lupasin äidille ja presidentti Haloselle, että katson vuoden ajan, onko minusta täällä olijaksi”
- Laivojen jouluruokapöydät testissä – niukin ihastutti hinnallaan ja laadullaan
- Valmista herkullinen itsenäisyyspäivän menu: 4 ruokalajia
- Aarre | Uunissa paahdettu peuranfilee
- Ellen Svinhufvudin kakku
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon