Välimerellinen kasvispelti
Salaattijuusto ei sula uunissa, vaan muuttuu herkullisen pehmeäksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Välimerellinen kasvispelti
4 annosta
Ainekset
- 1-2 (300 g) kesäkurpitsaa
- 1 (200 g) paprika
- 2 (200 g) punasipulia varsineen
- 2 (tuoretta) valkosipulia
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 dl (20 kpl) mustia oliiveja
- 1 prk (180 g) salaattijuustokuutioita
- tuoretta rosmariinia
Pinnalle
- tuoretta oreganoa
Valmistusohje
Leikkaa pestyt kasvikset reilun kokoisiksi kuutioiksi. Halkaise valkosipuli keskeltä niin, että kynnet jäävät toisiinsa kiinni. Levitä kasvikset uunipannulle leivinpaperin päälle tai suoraan voideltuun uunipannuun. Sekoita suola ja pippuri kasviksiin. Valele öljyä päälle. Lisää valutetut oliivit ja salaattijuustokuutiot pinnalle. Ripottele vielä tuoretta rosmariinia mausteeksi. Kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Silppua tuoretta oreganoa kypsän ruuan pinnalle. Tarjoa lisäksi maalaisleipää tai patonkia.
Osaston luetuimmat
- Yksinkertaista, mutta niin maukasta! Keitetyt herneenpalot eli apposet kastetaan herkulliseen yrttivoihin12.8.
- Söin täällä: Reipas palvelu yllätti iloisesti hämyisessä navettaravintolassa14.8.
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015
- Maukkaasta papusalaatista saa tuunattua omanlaisensa erilaisilla proteiineilla12.8.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Näin yhdistät makkarapannun ja palkokasvien herkullisen syyssadon14.8.
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017