Punasipulikeitto
Talvinen sipulikeitto on valmistettu vaihteeksi punasipulista. Paahdetut saaristolaisleipäkuutiot tuoreen timjamin kanssa tuovat keittoannokseen lisämakua.
Talvinen sipulikeitto on valmistettu vaihteeksi punasipulista. Paahdetut saaristolaisleipäkuutiot tuoreen timjamin kanssa tuovat keittoannokseen lisämakua. Kuva: Jaana KankaanpääPunasipulikeitto
4–6 annosta
Ainekset
- 500 g punasipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1/2 punajuurta
- 1 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota (ilman glutamaattia)
- 1 tl timjamia tai 2–3 tuoretta oksaa
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl vaaleaa suurusta
- 1 dl vettä
Tarjoiluun
- paahdettua saaristolaisleipää
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista ne voissa kuultaviksi, älä ruskista. Lisää sitruunamehu ja etikka. Sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää punajuuren puolikas, vesi ja mausteet. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen noin puoli tuntia. Sekoita suuruste noin yhteen desilitraan kylmää vettä. Lisää seos keittoon samalla sekoittaen.
Anna kiehua vielä muutama minuutti, sekoittele välillä. Nosta punajuuri pois keitosta. Viipaloi se ja tarjoa ruisleivän päällä.
Kuutioi saaristolaisleipää ja paahda kuutiot pannulla voissa rapeiksi.
Ripottele kuutiot keittoannoksen päälle.
Vinkki
Käytä punasipulin sijasta tavallista sipulia, jos et halua punertavaa keittoa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
