Kevään ensimmäisistä nokkosista syntyy maukas risotto
Valmista kevään kunniaksi herkullinen risotto nokkosista. Tarjoa risotto sellaisenaan alkuruokana tai pääruokana esimerkiksi pannussa paistettujen ahvenfileiden kanssa.
Nokkoset tuovat risottoon raikkautta ja makua. Ilman juustoraastetta ruoka sopii myös vegaanille. Kuva: Vesa-Matti VääräNokkosrisotto
(4 annosta)
Ainekset
- 0,5 l pieniä nokkosia + vettä ryöppäämiseen
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2–3 rkl oliiviöljyä
- 4 dl risottoriisiä
- 1 l kasvislientä
- 0,5 tl suolaa
- 50 g pecorinojuustoa raastettuna
Valmistusohje
Ryöppää ja valuta nokkoset. Silppua ne saksilla pienemmiksi.
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljyä kattilan pohjalla ja kuullota sipulisilppua siinä parin minuutin ajan. Lisää riisi ja pyörittele sitä rasvassa, kunnes sekin on läpikuultavaa.
Lisää kasvislientä sen verran, että riisi peittyy, sekä silputut nokkoset. Sekoita kunnolla. Laske lämpöä, pane kansi kattilan päälle hiukan raolleen ja anna nesteen imeytyä riisiin. Lisää nestettä vähän kerrallaan ja sekoita kunnolla lisäämisen yhteydessä, kunnes kaikki neste on imeytynyt riisiin.
Mausta risotto suolalla ja juustoraasteella.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

