Helpot Wilhelmiina-keksit ovat gluteenittomina yhtä mureita kuin perinteisesti tehdyt
Lapsuudesta tutut Wilhelmiina-keksit ovat ihanan mureita ja maistuvat kahvin kaverina.Wilhelmiina-keksit ovat helppotekoisia. Ne vaativat vain taikinan sekoittamisen ja hetken huilimisen, että psyllium vaikuttaa ja taikina kiinteytyy. Keksit syntyvät durra-jauhoseoksesta, jossa psyllium on valmiina.
Gluteenittomat Wilhelmiina-keksit
- 200 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 rkl siirappia (tumma)
- 1 kananmunan keltuainen
- 5 dl durrajauhoseosta (esim. Virtasalmen Viljatuote)
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 tl soodaa
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokerit ja siirappi. Vatkaa kananmunan keltuainen hyvin joukkoon.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja sekoita nopeasti murumaiseksi taikinaksi.
Muotoile taikinasta hyvin jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle uunipellille tankoja (halkaisijaltaan noin 2 cm). Jätä tankojen väliin reilusti leviämisvaraa. Taikinasta tulee yhteensä 4–6 tankoa.
Paista tankoja 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Leikkaa tangot paloiksi lämpiminä. Voit leikata joko suoria tai hieman viistoja paloja.
Anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua, jolloin palat pysyvät hyvin kasassa. Säilytä kannellisessa rasiassa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


